Hajdan

2023.03.27. 11:59

Négyezer hétszáz forintjáért verték meg a tolnai férfit

Hajdan című sorozatunkban ismét visszatekintünk a régmúlt idők érdekességeire, fontos eseményeire Tolna vármegyéből.

Sz. Á.

A kép illusztráció (Fotó: Shutterstock)

35 ÉVE Szekszárdon, a városházán úttörő jellegű tanácskozás zajlott le. „Szekszárdi és a városkörnyéki gazdálkodó egységek, valamint a községek képviselői számára a megyei tanács illetékesei tartottak előadást a megye munkaerő-gazdálkodásával kapcsolatos kérdésekről. Összességében a megyei foglalkoztatottak száma mintegy kilencszázzal csökken év végére az előzetes felmérések szerint.”

35 ÉVE „a Tolna megyei Népújság terjesztéséről tanácskoztak a Sajtóházban a megyei pártbizottság, a Pécsi Postaigazgatóság, megyei postahivatalok, a szerkesztőség és a megyei lapkiadó vállalat képviselői. A tanácskozás résztvevői elégedetten állapíthatták meg, hogy munkájuk eredményeként a lap példányszáma ma már meghaladja a negyvenezret.”

35 ÉVE „H. J. tolnai lakos a helyi művelődési ház diszkójában szórakozott. Távozóban fizette a számláját. Két vendégnek szemet szúrt a vastag pénztárca és a belőle kikandikáló bankjegyköteg. A hazafelé ballagó, mit sem sejtő sértettre vetették magukat, a földre teperték, ütötték, rúgták, majd elvették tőle a 4700 forintot tartalmazó pénztárcáját. Az adott személyleírás alapján a rendőrség másnap őrizetbe vette K. J. 34 éves tolnai lakost, aki a rablás cselekményét elismerte és felfedte bűntársát is, az ugyancsak tolnai, fiatalkorú L. Zs.-t.”

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában