Összehangolt akció

2023.03.31. 10:07

Bonyhádon és Szekszárdon csapott le a bűnbanda tagjaira a TEK és a helyi nyomozók

Egy 57 éves és egy 34 éves férfit fogtak el Szekszárdon és Bonyhádon a Terrorelhárítási Központ munkatársai és a Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság nyomozói egy összehangolt akció keretében. A bűnbanda tagjait különösen nagy értékre elkövetett csalással gyanúsítják – tájékoztatta portálunkat a Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

TEOL

Az 57 éves férfi lakásán két fegyvert vagy annak utánzatát is lefoglalták a rendőrök. (Fotó: police.hu)

Még 2022 nyarán indult büntetőeljárás a Szekszárdi Rendőrkapitányságon nagyobb értékre elkövetett csalás gyanúja kapcsán egy autó bérbeadással foglalkozó cég képviselőjének feljelentése alapján, melyhez újabb, hasonló jellegű bűncselekmény miatt folytatott eljárást is egyesítettek. A cselekmény súlyára tekintettel a nyomozást a Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság átvette. Jelenleg különösen nagy értékre elkövetett csalás bűntett és más súlyos bűncselekmények elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folyik az eljárás.

Rolex Daytona karóra (Fotó: police.hu)

Egy, az esettel összefüggésbe hozható 43 éves budapesti férfit korábban már – más ügyben – letartóztatott a bíróság. A bűnbanda tagjai szervezetten követték el a bűncselekményeket, mely során fiktív szerződéskötések által jutottak csalárd módon nagy értékű autókhoz és ingatlanokhoz.

Öt nagy értékű – közel 120 millió forint értékű – gépkocsit is lefoglaltak a nyomozók (Fotó: police.hu)

A bűncselekmények súlyossága miatt, illetve azért, mert az információk szerint az ingatlanban lőfegyverek is lehettek, összehangolt akció keretében a Tolna vármegyei rendőrök közreműködésével a Terrorelhárítási Központ munkatársai 2023. március 29-én egyszerre két helyszínen – Szekszárdon és Bonyhádon – is elfogtak egy-egy férfit, apát és fiát, a cselekmények főszervezőit.

Több mint 11 millió összegben valutát és forintot foglaltak le a nyomozók (Fotó: police.hu)

A helyi rendőrök a napokban számos ingatlanban, több ügyvédi irodában is tartottak kutatást, ahonnan számos dokumentumot foglaltak le. A vagyonvisszaszerzés érdekében lefoglalásokra és zár alá vételekre is sor került. Ezidáig öt nagy értékű – közel 120 millió forint értékű – gépkocsit, több mint 11 millió összegben valutát és forintot foglaltak le a nyomozók.

Emellett zár alá vettek egy közel 300 millió forint értékű ingatlant is. A kutatások alkalmával mindkét helyszínen kábítószergyanús anyagot is találtak. Az 57 éves férfi lakásán két fegyvert vagy annak utánzatát is lefoglalták. Emellett bankszámlákat és bérelt széfeket is zároltak a nyomozók.

A férfiakat őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására is. Az eljárás során vizsgálják továbbá, hogy a szervezett csalásnak további résztvevői vannak-e.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában