Labdarúgó NB I

2023.04.01. 21:24

Böde Dani megint betalált, történelmet írt a Bozsik Stadionban a Paksi FC

A Paksi FC 2–1-re legyőzte a Bp. Honvédot a Bozsik Stadionban, s sorozatban az ötödik győzelmét aratta az NB I-ben, amire még soha nem volt példa.

TEOL

Böde Dániel keze a magasban, megint ő volt a Paksi FC hőse

Fotó: Koncz Marton

Történelmet írt a Paksi FC szombaton! Amióta 2006-ban feljutott az NB I-be az atomvárosi együttes, soha nem történt vele olyan, mint most, a Bp. Honvéd otthonában. A 2–1-es győzelem sorozatban az ötödik sikere volt a PFC-nek az élvonalban, ami új csúcs, korábban négyszer már nyertek egymás után a paksiak, de ötször még soha. Most ez is megtörtént velük. 

A hős megint Böde Dániel lett, akit ezúttal is a legjobbkor küldött be csereként Bognár György, a paksiak ikonja a 67. percben állt be, majd a 85. percben lefordult védőjéről és a kapu jobb alsó sarkába lőtt. Böde teljesen újjászületett, amióta Bognár visszatért az atomvárosiak kispadjára, a Waltner Róbert által mellőzött csatárnak ez már az ötödik gólja volt az idei szezonban, korábban kettőt lőtt a Vasasnak és a Puskásnak. 

Nem játszottak jól a zöldek, egy kicsit megtörte a lendületüket a válogatott fellépései miatti bajnoki szünet, de nagyot küzdöttek, és ezúttal ez is elég volt a győzelemhez. Sőt, akár fölényesebb is lehetett volna a siker, de az újdonsült magyar válogatott támadó, Varga Barnabás kihagyott egy tizenegyest. A góllövőlistát 17 találattal vezető csatár egy kicsit flegmán állt oda – később ezt edzője, Bognár György az M4Sport kamerája előtt szóvá is tette.

A Paksi FC-re a hétvégén sokkal nehezebb feladat vár, szombaton este fél nyolctól a Ferencvárost fogadják. 

Labdarúgó OTP Bank Liga, 25. forduló
Budapest Honvéd–Paksi FC 1–2 (0–1). Bozsik Stadion, V: Farkas Á.
Budapest Honvéd: Dúzs – Lovric, Prenga, Capan – Samperio (Doka, 70.), Mitrovics, Gomis (Bocskay, 83.), Tamás K. – Kocsis D. (Plakuscsenko, 83.), Domingues, Lukics. Paksi FC: Nagy G. – Vas G. (Böde D., 67.), Szélpál, Kinyik – Osváth, Haraszti (Bőle, 67.), Papp K., Balogh B., Szabó J. – Varga B. (Sajbán, 83.), Hahn (Haris, 89.). Gólszerző: Lukics (49.), illetve Hahn (17.), Böde D. (85.). 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!