Visszatekintés

2023.05.28. 16:00

Elgyepálták a bogyiszlói falunapon a német delegáció egy tagját

Hajdan című sorozatunkban ismét visszatekintünk a régmúlt idők érdekességeire, fontos eseményeire Tolna vármegyéből.

Sz. Á.

A gyanútlan német vendéget súlyosan helybenhagyták. (Illusztráció: Shutterstock)

25 ÉVE érkezett a bogyiszlói falunapokra a német testvértelepülés, Schlitz delegációjának tagjaként az ottani villamosművek képviselője. „Valószínűleg ő sem hitte el, hogy ennyi barát között bármi is fenyegetné. Szombat éjféltájt azonban csattant az ököl, reccsent a csont. A gyanútlan német vendéget súlyosan helybenhagyták. Egy bogyiszlói fiatalember volt a tettes. Hogy pontosan mi váltotta ki belőle a féktelen agressziót, egyelőre nem tudni. Az eset azonban fájóan súlyos. És nemcsak azért, mert az áldozatnak eltörött a járomcsontja. Amikor értesültek a durva incidensről, a helyszínen tartózkodó bogyiszlói polgármester és a tolnai rendőrfőnök azonnal a garázda keresésére indult. A fiatalember még akkor éjjel bocsánatot kért a schlitzi polgármestertől és a sértettől.” 

25 ÉVE beszakadt egy ponton a dunaföldvári Duna-híd. „A hozzávetőleg 60-70 centiméteres átmérőjű lyukon át le lehetett látni az alul hömpölygő folyóra. A úttest-beszakadást – mint a dunaföldvári polgármesteri hivatal illetékesétől megtudtuk – hétfőn jelentették nekik, s ők azonnal szóltak a paksi Közútkezelő Kht.-nak. Mint kiderült, a híd a kecskeméti útfelügyelőség hatáskörébe tartozik. A kecskeméti Közútkezelő Vállalat műszaki igazgató-helyettesétől megtudtuk, egyelőre annyi intézkedés történt, hogy az egy négyzetméteres átszakadásnál a fél útpályát lezárták és 20 kilométeres sebességkorlátozást vezettek be.” 

25 ÉVE „felejthetetlen (fél) napot töltöttek a szedresi horgásztó környékén a medinai óvodások és alsótagozatos iskolások. A gyerekeknek lehetőségük volt csónakázásra, lovaglásra, kocsizásra, emellett volt szabadtéri koncert, népi hangszerkészítés, és mindenféle vetélkedés.”

Romantikus túrát is tettek a kisgyermekek a szedresi horgásztavon
Fotó: Gottvald Károly

Hajdan című sorozatunk korábbi írásait ide kattintva olvashatja.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában