Tengelici gyilkosság

2023.06.02. 13:33

Letartóztatásban a tengelici emberölés gyanúsítottja

A Tolna Vármegyei Főügyészség indítványára a Szekszárdi Járásbíróság nyomozási bírája pénteken 13 órakor egy hónapra elrendelte annak a 29 éves férfinek a letartóztatását, aki a megalapozott gyanú szerint 2023. június 1-jén hajnalban megölte a 24 éves unokahúgát – tájékoztatott a Tolna Vármegyei Főügyészség.

TEOL

Egy hónapra elrendelték a csütörtöki gyilkosság gyanúsítottjának letartóztatását.

Fotó: Mártonfai Dénes

Az eddigi adatok szerint a gyanúsított és unokahúga is a nagyanyjuk háztartásában éltek. Csütörtökön hajnali 2 óra körül a gyanúsított eddig tisztázatlan okból otthonukban egy kb. 20 cm pengehosszúságú konyhakéssel több alkalommal megszúrta illetve megvágta a sértettet, mégpedig a nyakán, hastájékán és mellkasán is.

Az elszenvedett sérülések, illetve az ezek következtében kialakult vérveszteség miatt a sértett a helyszínen életét vesztette. A sértett segélykiáltásait meghallva nagyanyjuk megpróbált a sértett védelmére kelni, addigra azonban a gyanúsított a bűncselekményt befejezte, és a sértett halálát észlelve a házból elmenekült. Őt a Terrorelhárítási Központ munkatársainak közreműködésével a település külterületén sikerült elfogni.

Mivel a gyanúsított az eddigi adatok szerint súlyos mentális betegségben szenved, így őt őrizetbe vételét követően a kórház pszichiátriai osztályán helyezték el. Az emberölés bűntettét a törvény 5 évtől 15 évig terjedő szabadságvesztéssel rendeli büntetni.

A bűncselekmény jellegére, a nyomozás érdekeire, a gyanúsított és az eljárásban érintett többi személy viszonyára, valamint a gyanúsítottnak a bűncselekmény elkövetése után tanúsított magatartására is figyelemmel a főügyészség indítványt tett a gyanúsított letartóztatására, mivel álláspontja szerint a legsúlyosabb kényszerintézkedésnek mind az általános, mind a különös feltételei is fennállnak.

A főügyészség egyben indítványozta, hogy a letartóztatást az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben hajtsák végre. A gyanúsított állapotára tekintettel a letartóztatás tárgyában tartott nyomozási bírói ülésre is a kórházi osztályon került sor. A járásbíróság nyomozási bírája az ügyészi indítványnak helyt adva egy hónapra elrendelte a gyanúsított letartóztatását.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában