Rendhagyó helyszín

2022.05.15. 14:00

Természet és művészet találkozása - Kortárs alkotásokból látható kiállítás a kámoni arborétumban - fotók

Különleges élményben lehet része annak, aki most látogat el a kámoni arborétumba.

Vas Népe

Tíz ország negyvenhat kortárs művészének több mint hetven alkotása – szobrok, térplasztikák és installációk – töltik meg a kertet. A kiállítás címének megfelelően természet és művészet itt egymást erősítik. Alig lépünk be a kapun, máris szinte belebotlunk az osztrák Editha Taferner Kísérők című alkotásába. A Gyöngyös-parti fűből mintha gombák lennének, kőből faragott emberfejek kandikálnak kifelé. 

Az Öregpark tavánál, egy borostyánnal befutott fatuskón a koszovói Gashi Diestan Akt című szobra olyan, mintha mindig ott állt volna. A park sokak által kedvelt öreg trombitafolyondárjára hajaz nem messze tőle egy vörös műanyag csőből fára tekert gubanc, Ortlieb Szilvia Vörösgyökér című alkotása. A cédrusos tó közepén pedig most egy csúcsára állított hatalmas lyukacsos fémkockát találunk – a Bécsben élő Elisabeth LedersbergerLehoczky Reflektionen című szobra, egyben ő a kiállítás kurátora is. A művész a látványba belekomponálta a tó vizén történő tükröződést is. Így erősíti egymást természet és művészet a kámoni arborétumban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!