Huszonegyedik alkalommal

2022.05.18. 09:00

Készülnek a Völgyhídi vásárra Nagyrákoson - fotók

Németh Istvánné Baksa Eszter polgármester a napokban adta hírül, hogy a hagyományoknak megfelelően idén is megrendezik a Völgyhídi vásárt. A tájház és a kovácsműhely tatarozásával is végeznek a vásár kezdetéig.

Gyöngyössy Péter

Forrás: Szendi Péter

Nagyrákoson ebben az évben is megtartják a település nagy eseményét, a Völgyhídi vásárt – július 16–17-én rendezik meg huszonegyedik alkalommal. Addigra sok minden megszépül Nagyrákoson. Januárban értékes ajándékot kapott a falu tájháza. A Hegedüs Péter hagyatékát képező néprajzi gyűjteményt örökösei, özvegye, Hegedüs Ildikó, gyermekei, Cserevics Zsuzsanna, Hegedüs Balázs és Hegedüs Kristóf a községnek ajándékozták. Az értékes tárgyakat a tájház első és hátsó szobájában helyezték el. Nemrég 400 méter hosszan épült a faluban térköves járda, az önkormányzati kiszolgálóépületek közül felújították a garázst, és készül a játszótér kerítése.

Forrás: Szendi Péter

A Magyar falu program nyertes pályázata révén hamarosan letérkövezik a kultúrotthon udvarát. A hungarikum pályázatnak köszönhetően a vásárig elkészülnek a tájház és a kovácsműhely tatarozásával is. Mint Németh Istvánné Baksa Eszter polgármestertől megtudtuk, újra kell pucolni a kovácsműhely falát, mert az a salétromosodás miatt ledobta a vakolatot. Az épület egyik helyisége, a pitvar még földes padozatú, amit a tyúkok rendszeresen megbontanak. Ezt öreg téglával fogják kirakni. A pályázatból jut majd a vásár megrendezésére is – tájékoztatott.

© Unger Tamás
Forrás: Unger Tamás
© Unger Tamás
Forrás: Unger Tamás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában