Bírósági tárgyalás

2022.05.18. 15:54

Nem tartja magát bűnösnek Szombathelyi Médiaközpont korábbi vezetője

Tagadta bűnösségét az előkészítő ülésen Halmágyi Miklós, a Médiaközpont Nonprofit Kft. korábbi vezetője, és tárgyaláson bizonyítaná ártatlanságát, ahol rajta kívül egy tanút is meghallgatnak majd.

Budai Dávid

Dr. Nárai József bíró szeptember 28-ára tűzte ki a tárgyalás napját

Forrás: Unger Tamás

Szerdán tartottak előkészítő ülést a csalással, sikkasztással és hamis magánokirat-felhasználással megvádolt Halmágyi Miklós ügyében a Szombathelyi Járásbíróságon. Ítélet azonban nem született, mivel a vádlott és védője szerint Halmágyi Miklós nem követett el bűncselekményt, ártatlanságát tárgyaláson szeretnék bizonyítani. A tárgyalás időpontját dr. Nárai József bíró szeptember 28-ára tűzte ki, ahol Halmágyi Miklós mellett egy, az ügyben érintett tanút is meghallgatnak majd. 

Mint ismert, Halmágyit 2019 elején nevezték ki a Szombathelyi Médiaközpont Nonprofit Kft. élére. A vád szerint a valóságban meg sem történt kiküldetésekre csaknem 400 ezer forintot számoltatott el magának és többször használta jogosulatlanul a médiaközpont bankkártyáját, amivel újabb 400 ezer forintot is meghaladó összeggel károsította meg a céget, igaz, ebből csaknem 280 ezer forint megtérült. Erről az utóbbi összegről tudható – hiszen azt az időközben megalakult felügyelőbizottság már 2020 januárjában kiderítette – hogy ebből fedezte édesanyja temetési költségeit, majd  pár nappal később a pénzt visszautalta. A többi kártyahasználat – az akkori vizsgálat szerint – pedig egy siófoki és egy budapesti hotelszámla kiegyenlítésére szolgált.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában