Közkori és jéggála

2022.05.23. 09:00

Jeges programokkal hűsítették magukat a szombathelyi korisok

Egész napos korcsolyázás, jégtáncbemutató, a jégkirálynő története, jégkirálylány-választás és jégdiszkó – jeges programokkal hűsítették magukat a szombathelyi korisok.

Budai Dávid

Stummer Johanna és Takács Sára Nikolett a jégen

Forrás: Cseh Gábor

Igazán hűsítő program várta vasárnap a korcsolya szerelmeseit a Szombathelyi Jégcsarnokban. Míg odakint tombolt a hőség, bent a jégen csak a hangulat volt forró, a levegő meglehetősen hideg – aki számított erre, az készült kabáttal, aki meg nem, az leginkább kibe járkált a lelátóról. Fél négykor közkorival (közönségkorcsolya) indult a program, majd dr. Keppel Csilla a bőröndből elővarázsolt papírszínháza segítségével a szombathelyi jégkirálynő történetét és egyben a Nagy testvérek szenzációs pályafutását ismertette, mesélte el. 

Öt órakor aztán elkezdődött a jéggála, ahol profi, félprofi és műkedvelő jégtáncosok egyaránt megmutathatták, mit tudnak, mindezt a lelkes közönség biztatása közepette. Felléptek többek között a zalaegerszegi Ice Stars, a szombathelyi Pingvinek és a Hoffmann-koriakadémia korcsolyázói is, de volt, aki 83 évesen lépett a jégre, és bizonyította be, mennyire kortalan a jégtánc. A bemutatók után, már a jégcsarnok előterében derült ki, hogy ki lett 2022 szombathelyi jégkirálylánya. 

A koronadíszítés, a fotózás, a szavazás állandó kísérője volt a programoknak, nevezni három kategóriában lehetett, győzött Pungor Natália, Sidló Réka és Németh Lili, de üres kézzel nem távozott senki. Az eredményhirdetés után még este nyolcig lehetett csúszkálni a jégdiszkóban. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában