Finálé

2022.05.26. 22:12

Futsal: behúzta a döntő első mérkőzését a Haladás - fotók

Az NB I.-es futsalbajnokság döntőjének első meccsén a Haladás VSE remek játékkal verte 3-1-re a vendég Berettyóújfalut.

Tóth Gábor

Forrás: Unger Tamás

Fotó: © Unger Tamás

A párharc az egyik fél három megnyert meccséig tart - a friss kupagyőztes, bajnoki címvédő, az alapszakaszt és a felsőházi rájátszást is megnyerő HVSE futott neki esélyesként a sorozatnak.

Haladás VSE - MVFC Berettyóújfalu 3-1 (1-0). Szombathely, 450 néző, NB I.-es futsal, döntő, első mérkőzés, vezette: Kovács G., Sipos L. (Kiss G., Apkó T.).

HVSE: Alasztics - Hajmási, Dróth, Dávid, Vas. Csere: Gyimesi, Homlok (kapusok), Kovács M., Szalmás, Luiggi, Sipos, Vatamaniuc-Bartha, Gerencsér, Henrique. Edző: Calvo Rodriguez Juan Ramon.

Berettyóújfalu: Mezei - Nagy I., Rábl, Kártik, Rafael. Csere: Sándor, Duró, Tóth A., Rézműves, Szabó P., Gál, Nagy D., Takács, Matheus. Edző: Trecsényi János.

Gólszerzők: Hajmási (14.), Dróth (25.), Vas (27.), ill. Nagy D. (38.).

Rögtön nekiesett ellenfelének a Haladás, beszorította. Óriási nyomás nehezedett a Berettyó kapujára, foggal, körömmel védekezett a vendég. De sorra maradtak ki a komoly hazai helyzetek. Hogy meg tudja tartani a labdát, korán - majd a folytatásban gyakran - vészkapus játékra váltott a Berettyó. Peregtek a percek, és csak nem akart góllá érni a nyomasztó szombathelyi fölény. Juanra mester gyűjtötte maga köré a tanítványait - és vélhetően kapu előtti pontosabb játékot kért tőlük. 

A tanácsai értő fülekre találtak. Ugyanis visszatérve az időkérésről megszerezte a vezetést a Haladás: Henrique passzolta be a szögletet jobbról, a rövidre érkezett Hajmási, és kapásból  visszarúgta a hosszú alsóba a labdát (1-0). A vezetés megszerzése után is támadásban, lendületben maradt a Haladás. A félidő hajrájában felvállalta a nyíltabb játékot a Berettyó, de jóval több helyzet alakult ki a vendégek kapuja előtt. Igaz, egyszer a felső léc segítette ki a hazaiakat. Több találat már nem esett az első félidőben - a játék képe alapján gólokkal kellett volna vezetnie a Haladásnak.

Óriási lendülettel nyitották a felek a második félidőt. Próbált támadni a Berettyó is, lüktetett a meccs. Luiggi lökete a kapufáról vágódott vissza a mezőnybe. Aztán Dróth villant: lefordult a védőjéről, és ágyúzott a kapuba (2-0). Vas a szögletből átívelt labdát kapásból bombázta a felső lécre. Érezhetően el akarta dönteni a meccset a HVSE. A 27. percben Dróth készített le parádésan a labdát az jobbról érkező, zárkózó Vasnak, aki okosan lőtte ki rövid alsó sarkot (3-0). Ismét a vészkapus játékban látta a megoldást a Berettyó. Luiggi közben másodszor is a kapufát trafálta telibe. Erőltette a vészkapus játékot a vendég, de jól védekezett a szombathelyi gárda. A létszámfölényes nyomás azonban góllá érett, szép akció végén szépített közelről a Berettyó - bő másfél perccel a vége előtt (3-1). Ekkor már akadt munkája Alaszticsnak is. De végül a mérkőzés nagy részét kézben tartó, rengeteg helyzetet kialakító Haladás megnyerte a meccset - teljesen megérdemelten.

Az egyik fél három megnyert meccsig tartó párharcában 1-0-ra vezet a HVSE. A csapatok hétfőn (20.30) Berettyóújfaluban folytatják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában