Politika

2022.06.29. 10:47

Országos politikai ambíciók: Nemény András lehet az MSZP társelnöke?

Több országos baloldali hírportál közölte: miután Ujhelyi István visszalépett, Nemény András, Szombathely szocialista polgármestere lehet az MSZP új társelnöke.

vaol.hu

Nemény András tavaly egy választási utcafórumon az MSZP másik társelnökével, Kunhalmi Ágnessel a szombathelyi Fő téren

Forrás: VN -archív

A választmányi tagoknak kedden küldött levelében Ujhelyi István azt írta, hogy bár kezdeményezésére inspiráló viták indultak, többen egyértelművé tették számára, hogy nem vele képzelik el a párt vezetését. Az európai parlamenti képviselő így visszalépett a párt társelnöki székéért folytatott "küzdelemből", hogy döntésével utat adjon Molnár Zsolt budapesti elnök elképzelésének, és Nemény András, Szombathely szocialista polgármestere lehessen az MSZP országos vezetője.
„Az ő hivatalos bejelentkezésének eddig én voltam a gátja, mert ő sem akarta tisztségért zajló testvérháborúba sodorni zsugorodó szervezetünket. Talán így feloldható az elmúlt két hónap bénultsága, és végre elindulunk egy irányba, mert a mostani helyben topogás csak roncsolja esélyeinket” - idézte Ujhelyi István levelét több baloldali portál. 

A Nemény András által is támogatott helyi baloldali portálnak a polgármester úgy nyilatkozott: "tudja, hogy az MSZP-ben sokan szívesen látnák őt vezetői pozícióban. Korábban megígérte Ujhelyinek, hogyha társelnöki ambíciói lesznek, akkor először neki szól majd, de - mint mondta - nem szólt az EP-képviselőnek." 
A hír kapcsán megkerestük a szombathelyi politikust. Kéner Balázs, a városháza kommunikációs vezetőjének válaszából kiderült: Nemény András korábban Ujhelyi Istvánnak elmondta, ha bármilyen ambíciója lenne bármilyen párttisztségre pályázni, neki szól először. Ezidáig nem szólt. Az MSZP október 22-én tartja tisztújító kongresszusát. A korábbi társelnök, Tóth Bertalan az országgyűlési választást követően néhány héttel jelentette be: nem indul újra a pozícióért. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában