Tragédia

2022.06.30. 10:17

Egy 17 éves lányt keresnek a Dunában, a testvérével ment a vízbe, amikor váratlanul elmerült

Több hajóval, szonárral és búvárokkal is keresik a lányt.

Egy 17 éves lányt keres a Dunában a rendőrség. Három fiatal fürdött a folyóban a visegrádi kompkikötőnél, a 16 éves fiú és a 7 éves húga ki tudott jönni a vízből, de a nővére már nem - erősítette meg az MTI információját a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) sajtóügyelete szerdán kora este - írja a Bors.

A fiatalok üzemi területen mentek a folyóba, ahol tilos fürödni, szülők nem voltak velük.

Azóta kiderült: a lány hétéves húgával és egy 14 éves ismerősükkel indult sétálni, lementek a partra, begyalogoltak a vízbe, majd az erős sodrás miatt kifelé indultak. A 14 éves fiú és a 7 éves kislány épségben kiértek, a 16 éves lány azonban elmerült. 

A 17 éves lányt a rendőrök nagy erőkkel, több hajóval, szonárral és búvárokkal is keresik. Civilek is bekapcsolódtak a keresésbe - közölte a BRFK.

 A Bors úgy tudja, hogy húgát a 14 éves barátjuk mentette ki a vízből, és bár vissza akart menni az idősebb lányért is, őt akkor már nem találta, elmerült. A parton azonnal pánikhangulat alakult ki:

Az emberek futkostak össze-vissza, láttuk, hogy nagy baj van. Rögtön keresni kezdték a lányt, a kisfiú sokkot kapott a parton– mesélte egy szemtanú.

Az édesapa is azonnal a helyszínre rohant, vízbe ugrott, de csak a lánya papucsát találta meg. A gyerekek családjai közeli, jó barátságban álltak egymással, a gyerekek is közeli barátok, a szülők pedig egy helyi hotelben dolgoztak. 

A lap úgy tudja, hogy mindannyian kárpátaljaiak, és a háború borzalmai elől jöttek Magyarországra pár hónapja.

 

Frissítés:

Kajakozók bejelentését követően a Budapesti Rendőr-főkapitányág Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság munkatársai 2022. július 1-jén 10 óra körül a folyó fővárosi szakaszán, az Újpesti vasúti híd közelben találták meg annak a lánynak a holttestét, aki június 29-én Visegrádnál tűnt el a Dunában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!