Időjárás

2022.07.01. 07:50

Ma még kitart a hőség, de estére megérkezik a lehűlés

Ma tetőzik a kánikula. Az egész hetes hőség után estére ideér a frissítő lehűlés, az éjszakai órákban zivatarok kialakulására is megvan az esély.

vaol.hu

Forrás: Pixabay

HŐSÉG

Tetőzik a hőség: Pénteken a napi középhőmérséklet jellemzően csak az Alpokalja térségében maradhat 27 fok alatt, az Alföldön illetve az ország középső tájain általában 29 fok felett alakulhat.

ZIVATAR

Pénteken a délutáni óráktól kezdve megnő a zivatarhajlam. Zivatarok jellemzően a Dunától keletre alakulhatnak ki, amelyeket 60-80 km/h-s (intenzívebb gócokban 80-85 km/h-t meghaladó) széllökések, jégeső (jellemzően 1-3 cm) és intenzív csapadék (~10-20 mm) kísérhet. Az esti, éjszakai órákban az érkező hidegfront mentén a Dunántúl nyugati felén is előfordulhatnak zivatarok.

SZÉL

Pénteken az esti óráktól a Dunántúl északnyugati területein viharossá fokozódik az északnyugati szél, a legerősebb lökések meghaladhatják a 70 km/h-t.

Forrás: met.hu

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzései alapján az egész országból megyénkben, és Zalában maradhat 27 fok alatt a középhőmérséklet, de azért fázni mi sem fogunk! 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában