Vas Megyei Főügyészség

2022.07.05. 13:23

Vádemelések Vas megyében: talált bankkártyával vásárolt, kábítószert termesztett, baleset a gyalogátkelőhelyen, ittas járművezetés

Vas Megyei Főügyészség

A Szombathelyi Járási Ügyészség készpénz-helyettesítő fizetési eszköz felhasználásával elkövetett csalás bűntette miatt emelt vádat azzal a rovott múltú nővel szemben, aki a vád szerint 2021 novemberében talált egy bankkártyát, majd azzal jogosulatlanul vásárolt élelmiszerüzletben és kocsmában, majd egy dohányboltban. A vádlott büntetőjogi felelősségéről a Szombathelyi Járásbíróság fog dönteni. 

A Szombathelyi Járási Ügyészség kábítószer birtoklásának bűntette miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki a vád szerint 2020 októberét megelőző időszakban, lakóhelyén marihuánát termesztett, és abból fogyasztott is. A vádlott büntetőjogi felelősségéről a Szombathelyi Járásbíróság fog dönteni.

A Szombathelyi Járási Ügyészség hulladékgazdálkodás rendje megsértésének bűntette miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki a vád szerint 2021 decemberében, Szombathelyen egy hulladékká vált személygépkocsit a lakóháza előtti füves területen bontott szét. A vádlott a kiszerelt alkatrészeket értékesítette, a gépkocsi vázát pedig az úttest mellett tárolta. A jármű szakszerűtlen bontása során szennyező anyag került a talajba, és fennállt a veszélye annak, hogy a szennyeződés a talajvízbe és az ivóvízbe kerüljön. A jogszabályi rendelkezések alapján a hulladékká vált gépjárművek bontását és a kiszerelt alkatrészek értékesítését kizárólag bontó végezheti. A vádlott büntetőjogi felelősségéről a Szombathelyi Járásbíróság fog dönteni.

A Szombathelyi Járási Ügyészség közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki a vád szerint 2021 decemberében, Szombathelyen gyalogos-átkelőhelyen ütött el egy nőt, aki nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett el. A baleset azért következett be, mert a vádlott megszegte a KRESZ vonatkozó rendelkezését, azaz a kijelölt gyalogos-átkelőhelyen nem adott elsőbbséget a gyalogosnak. A Szombathelyi Járási Ügyészség pénzbüntetés és közúti járművezetéstől eltiltás kiszabását indítványozta a vádlottal szemben, akinek büntetőjogi felelősségéről a Szombathelyi Járásbíróság fog dönteni. 

A Körmendi Járási Ügyészség ittas járművezetés vétsége miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki a vád szerint 2021. december 26-án, Nádasd közelében súlyos fokban ittasan vezette személygépkocsiját. Ittassága miatt áttért a szemközi forgalmi sávba és a töltésen lehaladva egy bokor tövében állt meg. A Körmendi Járási Ügyészség pénzbüntetés és közúti járművezetéstől eltiltás 2 kiszabását indítványozta a vádlottal szemben, akinek büntetőjogi felelősségéről a Körmendi Járásbíróság fog dönteni. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában