Elismerés

2022.07.06. 18:31

Ezüst minősítést szereztek a büki színjátszók

A Magyar Színjátékos Szövetség által felkért szakértők a büki Sok-Szín-Pad Társulat Petőfi-Vörösmarty-Móricz: Grimasz(k)ok című előadását Ezüst fokozatra minősítették.

VN

Forrás: Sok-szín-pad Társulat

A színjátszók a 24. Országos Falusi Színjátszó Találkozón léptek fel, amely egyben a 12. Kárpát-medencei Színjátszó Találkozó is volt Adácson. A szakmai közönség tetszését elnyert Grimasz(k)ok című színházi előadás egy olyan tükör, amibe - ha bele merünk nézni- magunkat láthatjuk; számos bosszantó vagy szerethető tulajdonságunkat, melyek sorra nevetséges vagy tragikus helyzetekbe sodornak bennünket. 

A színjátszók célja, hogy ne csak magukat legyenek képesek kinevetni, mint Cirano, de a nézőik is. Ehhez hívták segítségül Petőfi Sándor és Vörösmarty Mihály néhány versét, amelyeket a megszokott versmondástól eltérően kissé „tiszteletlenül”, másképpen tettek színpadra. A Móricz-jelenet pedig egy házasság hétköznapjainak szomorú és mulatságos tanulságaival gondolkodtat el. A darabot a Gyöngyösfaluban élő H. Nagy Katalin rendezte.

A Sok-szín-pad Társulat 2007-ben alakult Bükön, hogy a 90-es évek elején abba maradt falusi színjátszást újjá élessze. Tagjai között azonban nem csak bükiek, hanem csepregiek is vannak, életkoruk 18-48 év. A színjátszást kedvelő fiatalok és idősebbek repertoárján elsősorban komédiák szerepelnek, ars poeticájuk fő szála a nevettetés. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában