Baleset

2022.07.06. 18:18

Téli és nyári gumi keverve, biztonsági öv nélkül ütközött egy autós egy traktor pótkocsijának Szombathelyen - fotók

Szerda délután baleset történt Szombathelyen, a hírhedt útkereszteződésben, a Csaba út és a 86-os főút várost elkerülő szakaszának találkozásánál.

Horváth Balázs

Forrás: Horváth Balázs

Egy traktor haladt a 86-os úton, ahonnét a sofőr balra, a Csaba útra akart kanyarodni. A jármű vezetője úgy látta, hogy szabad az út, ezért befordult, de ekkor a Vépi út irányából egy Ford érkezett az elkerülőn és a kanyarodó traktor pótkocsijának a leghátuljának ütközött. 

Forrás: Horváth Balázs

Az érintett útszakaszon 70km/h-s sebességkorlátozás van érvényben, ennek ellenére a Ford körülbelül 35 méteres féknyomot húzott maga után mielőtt ütközött a traktor pótkocsijával. Ennek az is lehet az oka, hogy a Fordon elől nagyon kopott téli gumik voltak, míg hátulra az elsőktől eltérően nyári gumikat szereltek, és még a gumik méretei sem stimmeltek. A személyautó vezetőjének nagy szerencséje volt hogy nem sérült meg komolyabban, mivel a biztonsági övet sem megfelelően használta, a nyomok alapján a sofőr háta mögött volt az bekapcsolva és azon ült a sofőr. A fentiek miatt a sofőr annak ellenére, hogy ő haladt a védett úton, szintén büntetésre számíthat.

Forrás: Horváth Balázs

A mentés és a helyszínelés idején forgalomkorlátozás volt érvényben az érintett útszakaszon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában