Két év után ismét

2022.08.07. 12:29

Az együttlevés öröméért  - Jó hangulatban telt a falunap Oszkón - fotók

Kétévnyi kényszerszünet után szervezett falunapot a település: főzőversennyel, habpartival, zenés-táncos bemutatókkal várták az érdeklődőket. Vacsorára gulyás készült szürkemarhából – szívvel és lélekkel.

Cseh-Egyed Bernadett

Forrás: Cseh Gábor

A kisgyerekeké volt a főszerep szombat délelőtt Oszkón: trambulin, ugrálóvár, habparti, csillámtetkó, ugrókötélbemutató és ping-pong bajnokság színesítette a falunapi programok sorát. Közben folyt a főzőverseny is, amelyet a Csipet-csapat nyert: szürkemarha-pörköltet készítettek sztrapacskával. Ebből a fajta húsból főtt a falu vacsorája is Kaposi László jóvoltából. A szakács elárulta: jó magyaros alapot készített hagymával, paprikával, paradicsommal és szívét-lelkét beletette a hús mellé.  

– Nagy öröm, hogy két év kihagyás után ismét megrendezhettük a falunapot. Közösségépítő ereje van ezeknek a rendezvényeknek, segítenek megnyílni a hosszú bezártság után – mondta Birkás István polgármester, aki már most azt tervezi: a jövő évi, 30. jubileumi falunapra még több programot szerveznek majd. 

Délutánra megtelt a focipályára felállított hatalmas sátor nézőtere. Az Oszkói asszonyok népdalkörrel nyitották a fellépők sorát, majd egyebek mellett Bruti humorista, a Kármentő zenekar V. Németh Zsolt országgyűlési képviselővel, és az Ungaresca Táncegyüttes szórakoztatta a közönséget. A rendezvényt tűzshow és retro party zárta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában