Tragédia

2022.08.08. 14:30

Kétéves kislány fulladt a Balatonba - egy pillanatra engedték el a szülők a matracot

Csatárláncban keresték a matracról lecsúszott két és fél éves gyermeket, aki szüleivel a badacsonylábdihegyi kempingben nyaralt.

Bors

Forrás: MW-archív

Borzalmas tragédia történt szombat délután a badacsonylábdihegyi kemping strandján: egy két és fél éves cseh kislány egy matracról lecsúszott a vízbe és elmerült. Rendőrök, mentők és helyi civil keresők is azonnal a helyszínre érkeztek, ahol a kempingben nyaralókkal karöltve, csatárláncban keresték az eltűnt gyermeket. Másfél óra elteltével sajnos holtan találták meg a kislányt, már nem lehetett segíteni rajta - írja a Bors.

A Sümegi Szó úgy tudja, a gyermek a szüleivel tartózkodott a vízben, a matracon pedig egy kutya társaságában. „A vízben volt az anyukája (ő úszott) és az apukája is, csak azzal nem számoltak, hogy ekkora szélben nem szabad elengedni a matracot, amin a kislány és egy kutya volt” – írta a lap.

A tegnapi nap gyásznap lett a szívünkben. Az angyalok vigyázzanak fenn rád, kicsi lány! - írta a kempingben található bolt tulajdonosa.

„Vízügyi szakemberek többször hangsúlyozták, hogy kiskorú gyermeket kizárólag szigorú felügyelet, az időjárás figyelembe vétele mellett engedjék a vízbe!” - írta a Sümegi Szó, arra célozva, hogy szombaton másodfokú viharjelzés volt érvényben a Balatonon, az ott lévők erős széllökésekről számoltak be.

A rendőrség arról tájékoztatott vasárnap, hogy öt esetben, összesen tizenegy embert mentettek ki a tóból a szombati nap folyamán a balatoni vízirendőrök. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában