Labdarúgás

2022.08.10. 19:30

Edzőmeccsen szenvedett vereséget a Szombathelyi Haladás - fotók

A Szombathelyi Haladás NB II.-es labdarúgócsapata edzőmeccsen fogadta az Egyesült Arab Emírségek élvonalában szereplő Al Sharjah gárdáját.

Tóth Gábor

Forrás: Unger Tamás

Németh Szabolcs vezetőedzőtől megtudtuk, az edzőmeccsen az elmúlt két bajnokin kevesebb lehetőséget kapó, pályára nem lépő, illetve sérülésből felépült futballisták bizonyíthattak. Ennek megfelelően a vasárnap Nyíregyházán 1-0-s győzelmet arató Haladásból a komplett kezdő tizenegy kihagyta az összecsapást. Az Al Sharjan az Egyesült Arab Emírségek egy legsikeresebb csapata, hatszoros bajnok, nyolcszoros kupagyőztes – a tavalyi szezont ezüstéremmel zárta. Ausztriai edzőtáborából ruccant át Szombathelyre. A vendégeknél pályára lépett a korábbi Everton- és Sahtar Donyeck-futballista, a 14-szeres brazil válogatott Bernard Anicio Vinicius is. A meccset zárt kapuk mögött rendezték.

Szombathelyi Haladás–Al Sharjah FC 1-5 (1-1). Szombathely, Haladás Sportkomplexum, zárt kapuk mögött, felkészülési labdarúgó-mérkőzés, vezette: Pintér Cs.

Haladás: Pálfi – Nyíri, Bolla, Devecseri, Tarján – Horváth R., Tóth M., Derekas, Nagy R. – Bartusz, Lencse. Csereként pályára lépett: Taipi, Doktorics, Sipos. Edző: Németh Szabolcs.

Gólszerzők: Lencse (26. – 11-esből), ill. Malango (43.), Pereira (48., 63.), Fernandes (72.), Camara (83.).

Erős tempóban kezdtek a felek, és később sem lassítottak, sok párharc tarkította a csatát. Bár többet volt a labda a vendégeknél, mégis a szervezett, motivált Haladás szerzett vezetést: Lencse harcol ki 11-est, majd a léc alá vágta a labdát (1-0). Rákapcsolt a vendég, a nyomás góllá érett, a félidő hajrájában egy szöglet után fejjel egyenlített (1-1).

Fordulás után rögtön megszerezte a vezetést az arab alakulat, ismét szöglet, ismét egy fejes után került a hazai kapuba a labda (1-2). Rákapcsolt a Haladás, de a vendég hatékonyabb volt kapu előtt, növelte az előnyét egy szép egyéni alakítás után (1-3). A negyedik Sharjah-gólnál a teljes hazai védelem ki lett cselezve – ekkor már komoly fölényben játszott a vendég (1-4). A hajrában még egy kontrát is gólra váltott a vendég, kialakítva a végeredményt (1-5). A jobb csapat nyert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában