Sorra száradnak el

2022.08.11. 17:30

Szombathelyi ezer fa program: Hiába ültetik, ha közben elszárad - fotók

Miközben a baloldali városvezetés az állami tulajdonban lévő erdőkért aggódik, sorra száradnak el Szombathely közterületein a facsemeték – erre Horváth Gábor képviselő (Fidesz-KDNP) hívta fel a figyelmet.

Vas Népe

Fotó: © Cseh Gábor

„A szombathelyi városvezető politikusok is hirtelen elvégezték a faipari és erdőgazdálkodási egyetemet és rácsatlakoztak az országos narratívára” – így reagált közösségi oldalán Horváth Gábor arra, hogy a fakitermelést érintő kormánydöntés kapcsán több szombathelyi baloldali politikus is véleményt mondott.

A fideszes önkormányzati képviselő úgy folytatta: „Először a városunk közterületein idén és pár éve elültetett fákat kellene 'megvédeni', megmenteni! Kifizetjük a faültetésért és két-három évi gondozásért a milliókat és több tucatnyi frissen ültetett fa veszik kárba” - írta Horváth Gábor.

© Cseh Gábor
Horváth Gábor önkormányzati képviselő hívta fel a figyelmet a problémára
Forrás: © Cseh Gábor

- Az erdészeteknél évtizedek óta igen magas színvonalú szakmai munka folyik. Nemény András és Németh Ákos a városban található zöldterületek fenntartásával, a városi közterületen lévő fák öntözésével és metszésével foglalkozzon, hiszen ott komoly hiányosságok mutatkoznak – ezt már Illés Károly frakcióvezető (Fidesz-KDNP) nyilatkozta lapunknak.

Mint arról csütörtöki számunkban beszámoltunk: Szombathelyen az 1000 fa programban eddig 513 fát ültettek el. 2019 őszén ezzel a kampányígérettel kapcsolatosan Nemény András úgy nyilatkozott: "Reális cél az ezer fa, és nem csak az a fontos, hogy ültessük, azokat öntözni is kell. Tehát az igazi vállalás: ha az ezer fa a ciklus végéig élni is fog. Ez az igazi nehézség benne."

- A Bezerédi Amália utcában 16 elszáradt facsemetét számoltam meg, a Repülők útjánál hatot, a Wesselényi utcában és a 11-es Huszár úton is több elszáradt növényt láttam  tudtuk meg Horváth Gábortól. Több helyre egyébként már a város 1000 fa programjában tették ki a facsemetéket. - Ki a felelős, hogy ez megtörténhetett és a pótlásukat ki fogja fizetni? Ezekkel a kérdésekkel fordultam levélben a város jegyzőjéhez – tette hozzá Horváth Gábor, aki bízik abban, hogy a jövőben jobban odafigyelnek a növények öntözésére Szombathelyen, hiszen kidobott közpénz, ha az elültetett fákról nem tudnak gondoskodni és azok lassan elszáradnak a közterületeken – fogalmazott a képviselő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában