Új hírek

2022.08.14. 14:43

Menekültek horrorbalesete Ausztriában: őrizetben az embercsempész, négy szír sérültet kiengedtek a kórházból

vaol.hu

Mint arról portálunkon beszámoltunk, hárman meghaltak és többen súlyosan megsérültek egy balesetben szombat reggel az A6-oson a köpcsényi (Kittsee) határátkelőnél. A kisteherautó az A6-os köpcsényi (Ausztria és Szlovákia határán) határátkelőn akart áthaladni, és ott ellenőrizték. A sofőr rálépett a gázra és Ausztria felé menekült. Nyilvánvalóan elvesztette uralmát a kisbusz felett, amelyben több mint 20 ember – köztük egy gyerek – tartózkodott.

Egy nő és két férfi veszítette életét. Feltehetően hét ember súlyosan megsérült. Mindannyiukat a környező kórházakba szállították, néhányukat mentőhelikopterrel. 

A balesetet okozó jármű sofőrjét, akit rövid szökési kísérlet után tartóztattak le, a kismartoni börtönben tartják őrizetben - adta hírül az ausztriai közszolgálati média. Egy orosz állampolgár ellen bűnszervezetben elkövetett csempészet, valamint többszörös, gondatlanságból elkövetett emberölés és különösen veszélyes körülmények között elkövetett testi sértés miatt folytatnak nyomozást – közölte az kismartoni ügyészség szóvivője.

Időközben négy szíriai menekültet kiengedtek a kórházi kezelésből, és menedékjogot kértek. A rendőrség tájékoztatása szerint a baleset további áldozatainak kilétének tisztázása még folyamatban van.

Jelentősen megnőtt az idén az embercsempészet tevékenysége az előző évhez képest. A Belügyminisztérium szerint eddig mintegy 330 embercsempészt tartóztattak le. Burgenland a határsértők felkapott helye, különösen Felsőpulya (Oberpullendorf) és Nezsider (Neusiedl am See) körzetekben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában