Hagyomány

2022.08.14. 11:05

Ugrálóvár, Beatrice: fergeteges hangulat és kitüntetések a jánosházi városnapon - fotók

Polgár Patrícia

Elöl: Horváth Zoltánné, Balhási  Imréné, a kulturális bizottság elnöke, Bódis Lászlóné, Nagy Béláné.  A háttérben:  dr. Balás Endre jegyző, Marton Ferenc, a Vas Megyei Közgyűlés alelnöke, Kiss András polgármester

Fotó: © Unger Tamás

A hagyományokhoz híven idén ismét megtartották a jánosházi városnapot. Szombaton már kora délutántól szórakoztató programok várták a helyieket, este pedig átadták a városi kitüntetéseket is.

Azok, akik már ebéd után kilátogattak a városnapi helyszínre, láthatták a vacsora előkészületeit. A szorgos kezek 13 órakor álltak neki a bográcsozásnak, hogy minden időben elkészüljön.

A programok 14 órakor kezdődtek: a gyerekeknek volt ugrálóvár, kisvasút, arcfestés és dodzsem. Nem sokkal később a felnőtteknek szóló műsorok is elkezdődtek. A színpadot brazil táncosok, a Grácia Trió és Dankó Szilvi lakták be.

A városnap ünnepélyes megnyitója 18 órakor kezdődött, Kiss András polgármester és Marton Ferenc, a Vas Megyei Közgyűlés alelnöke mondott köszöntőt.

A közgyűlési alelnök elsőként a tavalyi városnapot idézte fel, amikor még mindenki bizonytalan volt abban, hogy lesznek-e esetleges újabb lezárások a pandémia kapcsán. Üdvözölte, hogy idén – ebből a szempontból – minden visszatért a normális kerékvágásba, ezzel együtt köszönetet mondott az egészségügyben dolgozóknak a járványhelyzet alatt nyújtott kiemelkedő munkájukért.

A polgármester elmondta: bár a városi kitüntetéseket március 15-én szokták átadni, idén, mivel egyébként is tartalmas ünnepséget rendeztek a nemzeti ünnepre, úgy gondolták, a városnapon ismerik el a városért sokat fáradozók munkáját. Ezúttal  három nő részesült a jánosházi képviselő-testület által odaítélt elismerésben. Nagy Béláné és Horváth Zoltánné a város kulturális életében; Bódis Lászlóné a város közéletében végzett több évtizedes kiemelkedő munkájáért kapta meg a városi kitüntetést.

Az este nagy dobása a Beatrice koncertje volt, aztán utcabálon mulathattak hajnalig a jánosháziak.

A városnap teljes időtartama alatt Bors Géza Jánosháza képeslapokon című kiállítása várta az érdeklődőket a művelődési házban. A kiállítás augusztus 26-áig, hétköznapokon naponta 9-17 óráig tekinthető meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában