Vas megyei foglalkoztatási-gazdaságfejlesztési Paktum

2022.08.18. 14:15

Alakuló ülés után: Kétmilliárd forint a foglalkoztatásra

Megtartották a Vas Megyei Önkormányzat és a Vas Megyei Kormányhivatal kezdeményezésére a Vas megyei foglalkoztatási-gazdaságfejlesztési Paktum szervezeti alakuló ülését csütörtökön a Megyeháza dísztermében.

Merklin Tímea

Forrás: Cseh Gábor

A TOP Plusz programban az eddigi több paktum helyett egy megyei paktum lesz 26 alapító tag részvételével, koncentrálva az erőket a valós térségi-, megyei foglalkoztatás és gazdaságfejlesztésre, széles partnerséget építve a helyi gazdaság, a vállalkozások, a civil önkormányzati szereplők és a foglalkoztatók világában. 

A partnerség révén a különböző gazdasági szereplők ráláthatnak egymás eltérő működési, és döntéshozatali mechanizmusaira. A kormány az egyik legfontosabb feladatként kezeli a munkaalapú gazdaság kiépítésében elért eredmények megvédését, ennek egyik eleme, hogy úgy döntött: a paktum-tevékenység folytatódjék. A jelenlegi, rendkívüli kihívásokkal teli időszak ellenére a legfontosabb munkaerőpiaci mutatók a rendszerváltás óta mért legkedvezőbb szinten állnak.

A korábbi foglalkoztatási törekvések kiegészültek a gazdaságfejlesztés céljával, amit ez a partnerség, ami létrejön, képes megvalósítani. Ez egy kétmilliárdos Paktum projekt, amibe bevonták azokat a helyi Leader szervezeteket, akik megyei szinten hárommilliárd forint értékű vidékfejlesztési pályázatról döntöttek a most záruló uniós ciklusban.

Az akciócsoportokhoz rendelt fejlesztési források megyei szinten összességében meghaladják a hárommilliárd forintot. Ennek a forrásnak a felhasználása az öt, tízezer fő feletti lakosságú várost nem érinti, de az öt Leader akciócsoporton keresztül 211 település a haszonélvezője. A forrásból a mai napig a támogatói okirattal lekötött összeg több mint 2,1 milliárd forint, és ebből vállalkozásfejlesztésre 1,358 milliárd forint jut.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában