Kár érte

2022.09.25. 11:14

Csöndben legyél, Irén! - Rom, szemét, falfirkák - Így várja jobb sorsát a szombathelyi Brenner-villa

Nagy Ildikó

"Ne keresd az igazit, az én voltam!" "Németh Pali, dugj meg!" -  viruló, plátói és csalódással végződött szerelmek soráról árulkodnak a Brenner-villa omladozó falai. A téma örökzöld és persze szomorú: Szombathely jobb sorsra érdemes épülete az ázós-fázós őszben még elkeserítőbb látványt nyújt. Romok, falfirkák és rengeteg szemét - ezt látják most a leszakadt kordonok fölött bekukucskáló járókelők és a hétköznapokon a romos épület körül parkoló autósok.

Legutóbb februárban adtunk hírt az épületről, akkor Horváth Attila alpolgármester arról számolt be, a bíróság jogerős ítéletében kötelezte a felszámolót, hogy érvényesítse az épület elővásárlási jogát az önkormányzat felé. Azt pedig majd egy másik eljárásban mondhatja ki a bíróság, hogy az önkormányzaté a tulajdonjog - tudtuk meg akkor. Az alpolgármester februárban hozzátette: a villa hasznosítására rengeteg ötlet van, annak megvásárlásához a szükséges forrás a költségvetésben rendelkezésre áll.

Addig is: nem tehetünk mást, mint hogy várunk, és megfogadjuk az egyik,  Irénnek címzett falfirka üzenetét, és csöndben leszünk. Más amúgy sem illik ehhez a hangulathoz.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában