Ünnepi átadó

2022.09.28. 15:41

Megújult a Boldog Brenner János óvoda - fotók

Felújították a Boldog Brenner János Óvoda Bem utcai épületének udvarát. A projektzáró rendezvényt szerda délelőtt tartották az óvoda udvarán.

Bege Botond

Forrás: Szendi Péter

Az ünnepi átadón jelen volt dr. Székely János megyéspüspök, Császár István atya, általános helynök, illetve Horváth Soma, Szombathely alpolgármestere. Az intézmény igazgatója, Pintérné László Ildikó az átadó ünnepségen elmondta: hálával teli szívvel készültek erre a napra, hiszen egy régóta dédelgetett vágyuk vált valóra az intézmény fenntartóinak támogatásával. A felújítás a Magyar Katolikus Egyház Országos Óvodafejlesztési programjának a keretében zajlott. A néhány régi játék mellett számos új elemmel gazdagodott a hely, valamint egy imaösvény és a végén Mária szobor ad testi-lelki kikapcsolódást a gyermekeknek, de a felnőtteknek is. 

Dr. Székely János megyéspüspök is köszöntötte a jelenlévőket, majd elmondta: kívánja, hogy ez a kert is egy olyan békés hely legyen a kicsiknek, mint maga a paradicsom, maga a béke szigete, ahol mindenki tökéletes békességben élt egymás mellett.  Ezután közösen Isten áldását kérték az új udvarra és óvodaépületre. Az alpolgármester elmondta: nagy öröm számára, hogy az egyházmegye fontosnak tartotta, hogy az intézmény és annak udvara megújuljon. Hozzátette: egy másik játszótér felújítása is zajlik az óvodától nem messze, így délután is lesz hol játszaniuk a kicsiknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában