A fájdalommentes mozgásért

2022.09.29. 16:25

Szombathelyen nyitott rendelőt a Fájdalom Ambulancia - fotók

Cseh-Egyed Bernadett

Fotó: © Unger Tamás

Dekompressziós ágy és infúzióbár – többek között ezekkel a legkorszerűbb eszközökkel és a legmodernebb, mozgásszervi betegségek gyógyítására alkalmas konzervatív eljárásokkal várja a betegeket a Fájdalom Ambulancia szombathelyi rendelője. A hivatalos megnyitót csütörtökön tartották. 

„Az emberek a csodáért bárhova elmennek” – idézte fel beszédében gyermekorvos édesapja szavait dr. Magyar Mátyás, a Fájdalom Ambulancia alapítója, vezető szakorvosa. Az elmúlt közel két évtized bizonyította: ez így is van. Akkor beköltözött a gyermekorvosi rendelő hátsó helyiségébe, 2018-ban megnyílt a pesti ambulancia a Vasas Fáy utcai sporttelepén, tavaly pedig az első vidéki Fájdalom Ambulancia Miskolcon. Mostantól pedig a nyugati országrészben, a vasi megyeszékhelyen is elérhetők a legmodernebb, mozgásszervi betegségek gyógyítására alkalmas konzervatív, azaz nem műtéti eljárások. Felidézte az is: 2019-ben, amikor felkérték a felcsúti sportolók rehabilitációjára, még nem gondolta, hogy ekkora csoportnak a tagjai, részesei lesznek. 

– A Mészáros csoporthoz tartozni nagy elismerés, és egyben nagy kihívás is. Itt minimum elvárás, hogy az adott területen a legjobbak legyünk, folyamatos az innováció és fejlődésre való törekvés. Azon dolgozunk, hogy ezeknek az elvárásoknak megfeleljünk – tette hozzá.  

Dr. Magyar Mátyás kifejtette: több okból esett a választásuk Szombathelyre. Döntésükben közrejátszott a város aktív sportélete, a multicégek által megalapozott biztos gazdasági háttér, továbbá a Csimborasszó Egészségügyi Központ közelsége. Elsősorban a képalkotó diagnosztika és a rehabilitáció területén kölcsönösen támaszkodnak egymás erőforrásaira és szakértelmére. Mindannyian fontosnak tartják, hogy a betegút során ne engedjék el a páciens kezét. 

A szakember elmondta: minden esetben személyre szabott terápiás tervet állítanak fel. A régióban újdonságnak számít infúzióbáruk, ahol immunerősítő, energizáló, migrén vagy másnaposság elleni „koktélokat” kínálnak orvosi felügyelet mellett, infúzió formájában. Szintén sokoldalú egészség-szépség-stresszkezelésre alkalmas eszközük a jégszauna, az egyedülálló gerincterápiás eszközük pedig a porckorong problémák, sérvek műtét nélküli kezelését teszi lehetővé.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában