Egy zsák krumpli a karitásztól 

2022.10.03. 13:56

Száz mázsa burgonyát osztanak szét a napokban ezer rászoruló családnak - fotók

Száz mázsa krumplit oszt szét a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász a napokban ezer család számára. A munkát a Claudius szálló parkolójában kezdték hétfőn a plébániai karitászok közvetítésével.

Merklin Tímea

Horváth László Jenő szaléziaknak vitte a krumplit, karitászmunkatársak: Szalai István, Virágh Kristóf, Stejfán Alexina

Fotó: Szendi Péter

- Félünk a téltől, hogy a háború miatt milyen helyzet alakul ki Magyarországon is. Pusztacsaládon vettük a krumplit 2,3 millió forintért tíz kilogrammos zsákokban, ennyit kap egy-egy rászoruló család – tudtuk meg Tuczainé Régvári Marietta karitászigazgatótól.  

A plébániai karitászokat szólították meg, azt kérték, hogy a nehéz körülmények között élő 2-3-4 gyermekeseket támogassák. Hétfőn jöttek krumpliért Ölbőről, Rábapatyról, Csöngéről, a szombathelyi Kálváriáról is, szerdán hasonló módon kap a települések között például Őriszentpéter, Szentgotthárd, Pápoc, Szentkirály is.  

- Van a karitásznak még egy erőssége; több mint öt évvel ezelőtt elkezdtük az élelmiszermentést, ami arról szól, hogy a szombathelyi, sárvári, kőszegi, körmendi szupermarketekből mentjük az előző napról megmaradt élelmiszert. Úgy választottuk ki, hogy most mely plébániai karitászok kapnak burgonyát, hogy ne legyen átfedés azokkal, akiknek a mentett élelmiszerből juttatunk – mondta az igazgatónő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában