Rendőrségi hírek

2022.10.04. 08:52

Ittasan okozott balesetet egy osztrák sofőr Bozsoknál

A Vas megyei rendőrök további öt baleset helyszínén intézkedtek az elmúlt 24 órában.

police.hu

Forrás: police.hu

Személyi sérüléssel járó közlekedési balesetnél helyszíneltek a rendőrök hétfőn, a késő esti órákban, Bozsok külterületén. Egy osztrák állampolgár személygépkocsival közlekedett a 8718-as számú úton Bozsok felől Ausztria irányába. Haladása során áttért a szemközti forgalmi sávba, ahol egy, vele szemben közlekedő személygépkocsi bal oldalának ütközött. Az ütközés következtében a vétlen sofőr könnyebben megsérült. A balesetet okozó sofőrrel szemben felmerült az ittasság gyanúja, ezért vele szemben alkoholtesztert alkalmaztak, amely pozitív értéket mutatott. A 68 éves osztrák férfi a balesetben nem sérült, ezért további mintavételre előállították. Az ittas sofőr vezetői engedélyét a helyszínen elvették, vele szemben járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást a Szombathelyi Rendőrkapitányság.

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányságra a 2022. október 3-án 5 óra és 2022. október 4-én 5 óra közötti időben egy, súlyos és kettő, könnyű sérüléssel járó közúti közlekedési balesetről érkezett bejelentés. Munkatársaink három, anyagi kárral végződött közlekedési baleset helyszínén is intézkedtek - olvasható a police.hu-n.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában