Ünnepség

2022.10.05. 14:00

Példák és példaképek – Az idősek napja alkalmából elismeréseket is átadtak a Savaria moziban - fotók

Az idősek napja alkalmából szervezett ünnepséget szerdán Vas Megye és Szombathely Megyei Jogú Város Nyugdíjas Szövetsége közösen a Vas megyei és a szombathelyi önkormányzattal. Az Agora – Savaria Filmszínházban elismeréseket is átadtak.

Tóth Kata

Fotó: © Unger Tamás

Az egymást követő generációk összeolvadnak egy közösséggé: mindenki, aki fiatal, az jó esetben lesz idős, aki pedig idős, az volt valamikor fiatal – jegyezte meg köszöntőjében dr. Nemény András polgármester, majd személyes példáját hozta. Mint mondta, most igazán nagy szükség van az idősekre, akik még tudják, hogyan kell küzdeni, lemondani dolgokról, mégis teljes életet élni. Belső tartásuk fény, ami világít és meleget ad, a díjazottak pedig a közösség kovászai.

Dr. Balázsy Péter megyei főjegyző a rengeteg munkát köszönte meg, amit az idősek családjuk, Szombathely, Vas megye és az ország gyarapodásáért tettek. A jelen lévőknek azt hangsúlyozta: birtokukban van a legnagyobb érték, amit magunkénak tudhatunk: az idő, szánják bár egy új szenvedélyre, az önmegvalósításra, szeretteikre vagy a pihenésre.

Némethné Jankovics Györgyi, a Nyugdíjasok Országos Szövetsége elnökenapjaink gazdasági, társadalmi, idősügyi kihívásairól is beszélt, majd jó példákat hozott arra, hogyan lehet felülkerekedni a napi gondokon, segíteni másokon egyénileg és közösségben. Tudj jót tenni, tudj élményt adni! – szerinte ez a kulcsmondat. Az ünnepségen kitüntetéseket is átadtak. Idősek az idősekért-díjat adományozott a város dr. Gyuráczné dr. Serfőző Saroltának ésHegedüs Lászlónak.

Vas Megye Közgyűlése elnökének emlékplakettjét vehette át Kajcsos Jenőné, Császár János és Csiszár István. A megyei nyugdíjas szövetség kitüntetését Biró Béláné, dr. Horváth Lászlóné, Imre Lászlóné, Takács Mária és Busa Árpád vehette át. A továbbiakban dalos-nótás-zenés összeállítást hallhatott a közönség a szövetség országos versenyeken kiváló minősítést szerzett tagjai előadásában. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában