Bűnmegelőzési előadás-sorozat

2022.10.05. 14:16

Perui meztelen kutya is táncolt - Látványos kutyás bemutató a vépi iskolában

Az állatok világnapja alkalmából indított bűnmegelőzési előadás-sorozatot a rendőrség. A vépi iskolások az alkalomból kutyás bemutatót láthattak hétfőn.

Tóth Kata

Szeifer Diána vezényszavára táncol Inti, a perui meztelen kutya szőrös változata

Fotó: Tóth Kata

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai felső tagozatos diákoknak rendeztek csapatversenyt az aulában. Utána az állatvédelemhez kapcsolódó programsorozatuk részeként a Pannon Kutyasport Egyesület tagjai tartottak őrző-védő és engedelmességi bemutatót. Smeringa Róbert vezető kutyakiképző elmondta, fontosnak tartják, hogy a gyermekek felé nyissanak, tapasztalatuk szerint ugyanis az idősebb generáció, ha állatvédelemről van szó, már nem változtat. Sokszor félnek a kutyáktól, a félelmet akaratlanul továbbhagyományozzák a gyerekekre. Jellemző az is, hogy a menhelyen élő fekete ebeknek nehezebben találnak gazdát. A kutyakiképző megmutatta: vannak kiemelkedő egyedek fajtától és színtől függetlenül, és felhívta a figyelmet a személyiségükhöz illő tudatos kutyaválasztásra.

A látványos bemutatón a társaival együtt csupa olyan dologra hívta fel a gyerekek figyelmét, amit a hétköznapokon a kutyákkal nem tapasztalnak. Arra például, hogy a legtöbb kutya jól képezhető, a nagy (veleszületett) ösztön-adottságú kutyák megfelelően nevelve, irányítva engedelmes, jó társai az embernek. Német juhász, amerikai staffordshire terrier, Amerikai Pitbull Terrier, tacskó, perui meztelen kutya is érkezett Vépre. Utóbbi koreografált ügyességi gyakorlatokat hajtott végre zenére. A gyerekek megsimogathatták a négylábúakat, labdázhattak, játszhattak velük.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában