Szép hagyomány

2022.11.25. 17:52

Egérke fánk, zsíros kenyér és forralt bor Vépen – Adventi forgatagot szervezett a Hatos-iskola szülői közössége

Szép hagyománya van Vépen az adventi forgatagnak, amelyet évek óta a Hatos Ferenc Általános Iskola és AMI szülői közössége szervez. Az idén rekordszámú – 17 – kézműves kínálta termékeit a Fő téren.

Tóth Kata

Fotó: Cseh Gábor

Nyüzsgő és hangulatos piactérré alakult pénteken késő délután a kisváros központja. Miközben a főtéri színpadnál a Bodáné Szabó Andrea vezette Trilla énekegyüttes Kicsinyek kórusa énekelt és Novák Tamás tanár úr társastáncosai tartottak bemutatót, a fények, forralt bor, tea és fánk illata, karácsonyi dekorációk és ajándéktárgyak jelezték: közeledik az év legszebb ünnepe. Helyi és környékbeli kézművesek hozták el termékeiket a vásárba: ékszerek, makramé, horgolt dísztárgyak, ruhák, mandalák, quilling technikával készült tárgyak közül választhattunk, és láttunk grincsfákat, adventi koszorúkat, karácsonyi mintájú párnát és huzatot, fonott kosarakat és ötletes, fából kivágott karácsonyfadíszeket is a standoknál. 

Teát kortyolva, a szülők készítette lila hagymás zsíros kenyeret és egérke fánkot (kanállal szaggatott, aranybarnára sült, gömb formájú, lekvárba mártott fánk) eszegetve mindenki találhatott apróságot a forgatagban magának vagy a szeretteinek. Sokan kilátogattak azért is, hogy az ünnepek előtt nézelődjenek, keresgéljenek, közben régen látott ismerősökkel váltottak szót. A rendezvény bevételét az idén is jótékony célra szánja a szervező szülői közösség. Az összegyűlt pénzből olyan családot támogatnak majd, ahol az egyik szülő nem él és a gyerekek közül legalább egy az általános iskola tanulója. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában