Cukrászsiker

2022.11.28. 14:28

Mennyei ajándék - Celldömölki cukrász sütötte az egyik legjobb bejglit - fotók

Mennyei ajándék nevű fűszeres-pekándiós, karamellizált almás bejglijével Vadócz Jenő celldömölki cukrász zsebelte be az Év bejglije verseny Ínyenc kategóriájának első díját. A cukrász hasonló sikereket ért el az Év szaloncukra versenyen is, amelyen Frizzy mogyorós-robbanócukorkás szaloncukrával a második helyen végzett. Az ízek versenyén karamellás kategóriában az ifjú cukrász kreálta Karamell Gold fantázianevű karamellás szaloncukra diadalmaskodott.

Polgár Patrícia

Fotó: © Cseh Gábor

Harmadik éve rendezi meg a Magyar Cukrász Ipartestület az Év bejglije versenyt, az Év szaloncukrát pedig civil kezdeményezésre választják meg minden évben. A megmérettetéseken Vadócz Jenő celldömölki cukrász rendszerint képviseli balatongyöröki munkahelyét.

Idén az Év bejglije versenyre fűszeres-pekándiós alappal ötvözte a karamellizált zöldalmát – így született meg 2022 ínyenc bejglije.

A szaloncukrok megalkotásába mindig igyekszik egy kis játékosságot csempészni, idén ezt a gyermekek nagy kedvence, a mogyorókrémbe kevert robbanócukrok adják meg a Frizzy fantázianevet viselő édességében.

Az ízek versenyére kókuszos és karamellás szaloncukrokat is alkotott, utóbbival be is zsebelte az első helyezést. A Karamell Gold elnevezésű szaloncukorban lágy karamellkrém és egy roppanós, ostyás réteg kényezteti az ízlelőbimbókat.

Vadócz Jenő mindhárom bezsebelt díja elismerést érdemel – bejglijét a szakmai zsűri (köztük Harsányi Levente, a cukrász végzettséggel is rendelkező műsorvezető), míg a szaloncukrokat kóstoltatás útján többszáz civil értékelte. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában