Fontos a honvédelem

2022.12.08. 17:34

Katonák tartották a tornaórákat a TEKI-ben - A diákok airsoft fegyverekkel lőhettek és tanulhattak közelharc-fogásokat - fotók, videó

Katonák tartották ma a testnevelés órákat a Kőszegi Evangélikus Gimnázium, Technikum, Szakképző iskola és Kollégium diákjai számára.

Merklin Tímea

Fotó: © Unger Tamás

Mesterházy Balázs igazgató elmondta, hogy a Magyar Honvédség képviselte magát már a pályaorientációs napon is, akkor beszéltek először erről a lehetőségről, amely ma a testnevelés órákon megvalósult; habár ő maga pacifista, a honvédelmet fontosnak tartja, és teret adott annak az iskolájukban, hogy a tanulóiknak ezt a pályaképet is megmutassák. 

A MH 6. Sipos Gyula Területvédelmi Ezred 83. Poppr Emil Területvédelmi Zászlóalj és a MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság 17. Hadkiegészítő és Toborzó Központ katonái tartották a bemutatókat. A foglalkozások során bevonták a végrehajtásba a fiatalokat is, hogy ne csak kívülről lássák, hanem élményeket és tapasztalatokat szerezzenek arról, mivel is foglalkoznak a honvédek. Lőttek airsoft fegyverekkel, amelyek használatát Seregély Gyöngyi tartalékos főtörzsőrmester, kyokushin karate Európa-bajnok tanította. Volt mátrix feladat: térkép segítségével kellett végigmenni egy számozott pályán, amit Mesterházy Balázs igazgató is kipróbált és hibátlanul tejesített. A közelharc során azokat a fogásokat és harci eljárásokat próbálhatták ki, amelyekkel hatékony önvédelmet lehet gyakorolni. A katonai közelharc oktató Cseresznyák László tizedes bemutatta a pusztakezes harcot és a hideg fegyverek (például a kés) elleni védekezést. Szájer Anasztázia tizedes női önvédelemből adott leckét, egyúttal harcképtelenné tette az ellenfelét. Láthattuk, hogy aki békeidőkben egy irodában ül, és adminisztratív munkát végez, szabadidejében eredményesen edzi magát, és vészhelyzetben harcképes:  szükség esetén a maga javára tudja fordítani a küzdelmet.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában