Vasútmodellek

2022.12.08. 18:54

Vonatozás kicsiben - Az Alpoktól Szombathelyig a miniatűr világban - fotók, videó

Csütörtökön délután nyílt meg az Agorában a nagyérdemű előtt az a vasútmodell-kiállítás, amelyen a látogatók akár az Alpoktól Szombathelyig figyelhetik meg a vonatokat.

Bege Botond

Fotó: © Unger Tamás

Az egész hétvégén nyitva tartó kiállításra eljött a soproni egyesület is, így az Agora nagyterme teljesen megtelt terepasztalokkal, amelyeken rengeteg részletgazdag modellt és helyszínt elevenítenek meg. A modellek érdekessége, hogy teljesen egyedülállóan tudják irányítani őket az állomásfőnökök. Láthatunk közben utcafelújítást, horgászokat, hegymászókat, házasodó párt és még rengeteg más érdekességet. Minden asztal egy speciális tematikára épül: szombathelyi megálló, hegyvidék, iparterület, több kisebb falu és város, de még hegyvidéki kastély is helyet kapott a kiállításon. Nacsa Zoltán, a szombathelyi vasútmodellezők egyesületének vezetője elmondta, az ilyen asztalok értéke pénzben nem mérhető, hiszen ez egy hobbi számukra, ami segít kiszakadni a mindennapok mókuskerekéből.

Az asztalok nagy részén előre megvásárolt épületekkel dolgoznak, de vannak olyan részletek is a terepasztalokon, amelyek kézzel készülnek. A modellépítésnek elég nagy rajongótábora van, így kínálat is akad mindenféle miniatürizált emberből, járműből, épületből – sőt még kutyából vagy tehénből is. A klubban jelenleg harmincan vannak, többen közülük a kiállításon is részt vesznek mint állomásfőnökök vagy forgalomirányítók. A gyerekek már az első napon láthatóan nagyon élvezték a miniatűr világot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában