Advent

2022.12.09. 20:00

Kézműves remekek tára - Karácsonyi vásár nyílt a Szombathelyi Képtárban - fotók

Az igényes alkotások iránt érdeklődő közönséget immár nyolcadik alkalommal várja a képző- és iparművészek karácsonyi vására a Szombathelyi Képtárban.

Polgár Patrícia

Igényes, egyedi ajándékok között válogathatunk

Fotó: © Cseh Gábor

 Idén is két napon át, pénteken és szombaton árulnak a környék kreatív alkotói a kiállítótérben. Aki egyedi, kézzel készült ajándékkal lepné meg szeretteit – vagy éppen saját magát –, ma még nézelődhet a képtári forgatagban. Ezúttal is képző- és iparművészek, kézműves termékek alkotói és népi iparművészek – összesen harminchárman – csatlakoztak a vásárhoz.

A képtár képzőművészeti vásárában a teljesség igénye nélkül grafikák, festmények, textiltermékek, selyemmunkák, házi szappanok, üvegés ásvány ékszerek, szörpök, lekvárok, sütemények és kézműves csokoládék közül választhatnak, akik ebben a két napban ellátogatnak a rendezvényre. – A vásárban egyedi, kis szériában gyártott termékekhez lehet hozzájutni – emelte ki a vásár esszenciáját Barki Orsolya, a Savaria MHV Múzeum kulturális menedzsere, aki azt is elárulta, a péntekre meghirdetett foglalkozások betegség miatt sajnos elmaradtak, a szombatiakra azonban annál nagyobb szeretettel várják az érdeklődőket. 

Az idősebb gyermekek és a felnőttek workshopokon vehetnek részt, amelyeken egyebek mellett a japán könyvkötészet technikájába, valamint a szaloncukor-készítés rejtelmeibe pillanthatnak be, de kipróbálhatják magukat akár keramikusként is. Készíthetnek emellett kötött figurákat és növényi nyomatos lakástextíliákat vagy angyalkát tűnemeztechnikával. A legkisebbeket a kézműves-foglalkoztatóban várják sok szeretettel, ahol sógyurmából és egyéb természetes anyagokból alkothatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában