Változás

2023.02.02. 12:00

Másik épületbe kerülnek a rendelők Sárváron, mutatjuk a részleteket!

A 2. és 3. számú gyermekorvosi körzet Ady utcai rendelői kerülhetnek át az egykori tüdőgondozó épületébe, annak felújítását és korszerűsítését követően.

Polgár Patrícia

Forrás: VN

Fotó: OHR Tibor

A volt tüdőgondozó Rákóczi Ferenc utca 21. szám alatti épületét a TOP Plusz Programban, összesen 200 millió forintból korszerűsítik, a felújított épületbe a 2. és a 3. gyermekorvosi körzet rendelői költöznek át korábbi, Ady utca 2. szám alatti helyükről.

A projektben az Ady utcai társasházi, magántulajdonú ingatlanokat is magába foglaló épület gyermekorvosi rendelői költöznek át a kizárólagos önkormányzati tulajdonú Rákóczi utcai épület utcafronti, megközelítőleg 160 négyzetméter alapterületű épületrészébe. A költözést az indokolja, hogy a 2. és 3. házi gyermekorvosi körzet jelenlegi elhelyezésére szolgáló épület adottságai alapján gazdaságos átalakításra alkalmatlan, a telekhatáron belüli bővítés (az épület tulajdonviszonyai, továbbá a kis méretű telek jelenlegi beépítettsége és a szomszédos telkek sűrű belvárosi beépítettsége miatt) nem lehetséges, az akadálymentesítés nem végezhető el; mindezek alapján az épület „kiváltása”, az orvosi rendelők más épületben való kialakítása szükséges.

- Az épület felújításával mind a szakmai előírásoknak, mind a betegek igényeinek megfelelő rendelők létesülnek. Az épület a város központjában, a főút mellett található, így annak esztétikai megújítása a városkép szebbé tételét is magával hordozza – fogalmazta meg Ágh Péter államtitkár, a térség országgyűlési képviselője. Hozzátette: az elmúlt időszakban komoly lépések történek annak érdekében, hogy azok az ellátási helyszínek, amelyek a sárváriak és a Sárvár környékiek számára fontosak voltak, megújulhassanak vagy új beszerzéseket tudjanak végrehajtani - gondoljunk csak a mentőkre vagy a gondozási központra.

Dr. Máhr Tivadar alpolgármester szerint a volt tüdőgondozó az elmúlt évtizedben mondhatni kicsit gazdátlanul állt a főutcán, most pedig eljött az a pillanat, hogy funkciót kaphat az épület. - Az Ady utcai saroképület a rendelők számára nem optimális helyszín, egyrészt a parkolás miatt, másrészt pedig a közös tulajdon miatt sem. Évek óta keressük a probléma megoldását, most pedig adódott a lehetőség egy újabb pályázati forrás segítségével. Reméljük, hogy az orvosi rendelőkkel kapcsolatos problémáink ezzel megoldódnak és a helyi alap orvosi ellátás hibátlan lesz Sárváron – mondta el az alpolgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában