Összegzés

2023.03.20. 07:00

Hősökre emlékeztek, haláleset Viszákon, szélvihar pusztított, orvos lehet a sértett - Ez történt a múlt héten Vasban

Összegyűjtöttük az elmúlt hét nap legfontosabb vasi történéseit, így, ha valamiről lemaradt volna, azt most pótolhatja.

vaol.hu

A haza örök - Így emlékezett Szombathely a márciusi ifjakra - videók, fotók

Az 1848–49-es forradalom és szabadságharc kezdetének, a modern parlamentáris Magyarország megszületésére napja alkalmából szervezett ünnepségsorozatot Szombathely városa március 15-én.

 

Díjak és elismerések a forradalom ünnepén - Kitüntetési ünnepséget tartott Vas Vármegye Önkormányzata Sárváron

Az 1848/1849-es forradalom és szabadságharc 175. évfordulója alkalmából Vas Vármegye Önkormányzata kitüntetési ünnepséget tartott kedden, a Zene Házában. Az ünnepi ülésen átadták a vármegyei közgyűlés által alapított, március 15-e alkalmából adományozott díjakat és elismeréseket.

 

A jelenlegi és az egykori honvédelmi miniszter avatta a kishuszárokat Szombathelyen - fotók

Ügyességi próbák, rendhagyó kishuszáravató és csatajelenetek tették emlékezetessé a Klapka György Lovas Polgárőr és Hagyományőrző Egyesület szerdai rendezvényét a Vasi Skanzenben.

 

A március 15-i ünnepségre hazaért a gólya is Körmendre - fotók

Körmend gólyája az idén óramű pontossággal érkezett. A délutáni órákban, éppen a március 15-i ünnepség kellős közepén tért haza a Szabadság tér házsorának egyik kéményére a város gólyája.   

 

Halálos baleset történt Viszák külterületén - fotó

A rendelkezésre álló adatok alapján 2023. március 15-én, 7 óra körüli időben Viszák külterületén egy, erdei úton közlekedő traktor pótkocsijáról egy 44 éves férfi leesett és olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen életét vesztette.

 

Komoly károkat okozott a viharos szél a napokban Vas vármegyében - fotók

Összesen tizenegy viharkárral összefüggő esethez riasztották a Vas vármegyei tűzoltókat kedden és szerdán, többségében kidőlt fák és épületkárok miatt vonultak.

 

Ismert orvos lehet a sértett - Az egyik elkövető értesüléseink szerint egy pedagógus

Megdöbbentő, de hiteles forrásból származó információk jutottak el szerkesztőségünkhöz: egy ismert vasi szakorvos a sértettje és egy pedagógus az egyik gyanúsítottja annak a büntetőeljárásnak, amit emberölési kísérlet megalapozott gyanúja miatt indítottak.   

 

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: Katonának lenni egyszerűen menő

A cél, hogy modern, ütőképes, a békét garantálni tudó Honvédségünk legyen, modern hadiiparral - erről is beszélt lapunknak adott interjújában Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter.

 

Telt ház fogadta Navracsics Tibort Szombathelyen

Dr. Navracsics Tibor volt a Kereszténydemokrata est vendége a Martineum Felnőttképző Akadémián csütörtökön.

 

Szavazott a szerkesztőség: Tóth Judit újságíró a Vas Népe idei nívódíjasa

A 90-es évek elején született meg a hagyomány: minden évben titkos szavazással dől el, hogy a szerkesztőség munkatársai közül ki kapja meg március 15-e, a nemzeti ünnep – egyúttal a sajtónap alkalmából a Vas Népe nívódíját. Az idén Tóth Judit újságíró érdemelte ki az elismerést, az oklevelet pénteken, a szerkesztőségben megrendezett ünnepségen vette át Pásztor Zoltán mb. főszerkesztőtől, aki a gratuláció mellett hangsúlyozta: különösen fontos ez a díj, hiszen a kollégák megbecsülését jelzi.

 

Rendhagyó börtönlátogatás: három óra a "hűvösön" - Zárkába, gumiszobába, rabszállítóba is benéztünk - fotók, videó

Nyolc méter híján másfél kilométer hosszú, 6 méter magas bástyafallal, 10 őrtoronnyal, szívdobbanás érzékelővel és 626 kamerával védett a szombathelyi börtön, ahol a magyar sajtó napja alkalmából nézhettünk körbe.

 

Súlyos baleset miatt teljesen lezárták az M86-os utat Vas vármegyében - fotók

Csütörtökön kora este egy Dacia személyautó haladt Szombathely irányába az M86-os úton, amikor Beled és Répcelak között az autó utolért egy nagyon lassan haladó Suzuki személyautót, aminek a hátuljának nekiütközött. A balesetben a Suzuki vezetője súlyosan megsérült, a mentők kórházba szállították. A baleset miatt az érintett útszakaszt teljesen le kellett zárni, a forgalmat Beled belterülete felé terelték.

 

Össznemzeti Zarándokvonat: idén is Szombathelyről indul a Csíksomlyó Expressz

Idén pünkösdkor is indul az Össznemzeti Zarándokvonat Erdélybe, a csíksomlyói búcsúba - közölte Mező Tibor, a Kárpáteurópa Utazási iroda ügyvezetője a MÁV-Start Zrt.-vel közösen tartott sajtótájékoztatón pénteken Budapesten.

 

Stoppot mondott a használtautó-piac Szombathelyen - Szakértőt kérdeztünk a témában

Felére csökkent a forgalom a használtautópiacon a tavalyihoz képest - legalábbis ezt tapasztalja az általunk megkérdezett szakértő, aki lapunknak arról is beszélt: az újszerű állapotú, kétszázezer kilométer alatti járművek a legkelendőbbek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában