Rangos elismerés

2023.03.20. 11:51

Húsz év a városházán, húsz év a megyeházán - Miniszteri elismerő oklevelet kapott Popovicsné dr. Tisza Edit

Miniszteri elismerő oklevelet vehetett át dr. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető minisztertől március 15. alkalmából Popovicsné dr. Tisza Edit, a Vas Vármegyei Kormányhivatal igazgatója.

Tömböly Ágnes

Popovicsné Tisza Edit

Fotó: © Szendi Péter

A közigazgatásban eltöltött négy évtizedes életpálya nagy lehetőségeket teremtett számára: a rendszerváltás után a szombathelyi polgármesteri hivatal szervezési osztályának egyik vezető köztisztviselőjeként testközelből láthatta az új önkormányzati struktúra felállítását és működését, majd 2010 őszén előbb főtitkárként, 2011 után pedig igazgatóként ott bábáskodhatott a Vas Vármegyei Kormányhivatal szervezeti kialakításánál. Pedig a szakember eredetileg más utat képzelt magának: büntetőbírónak készült, családi okok miatt költözött vissza – már férjével – Budapestről. - Amennyi aggály volt bennem a közigazgatási pályával kapcsolatosan, végül annál jobban megszerettem - mondta el Popovicsné dr. Tisza Edit, aki húsz év városházi munka után már új kihívásokat keresett. - A világ közepe volt számomra addig Szombathely. Azzal, hogy átkerültem a Vas Megyei Közigazgatási Hivatalba, szinte kinyílt előttem egy másik világ. Az önkormányzati igazgatásban már sok tapasztalatot szereztem, a közigazgatás másik ágában, az államigazgatás területén azonban sok mindent meg kellett tanulnom – emlékezett vissza Popovicsné dr. Tisza Edit, aki 2003-ban a megyeházán a koordinációs és szervezési főosztály főosztályvezetőjeként kezdte el a munkát.

Újabb emberpróbáló, de szép időszak kezdődött ugyanitt 2010 őszén, amikor a regionális közigazgatási rendszer helyett ismét létrejöttek a megyei közigazgatási hivatalok, 2011 januárjától pedig a kormányhivatalok. – Úgy érzem, megkönnyítette a munkát, hogy Harangozó Bertalan kormánymegbízottat, Ágh Ernőné főigazgatót és engem igazgatóként, vezetőként elfogadtak a munkatársak – folytatta Popovicsné dr. Tisza Edit. - A kormányrendelet szerint az igazgató segíti a főigazgató munkáját. Ez jelentette egyben az én munkaköri leírásomat is – összegzett mosolyogva Popovicsné dr. Tisza Edit, aki munkája során mindig a megoldásra törekedett. Mindezt jól tükrözi, életútját több elismerés fémjelzi: a szombathelyi önkormányzat Horváth Boldizsár-díjának I. fokozatát, a közigazgatási szakmai szervezettől a Magyar Közigazgatásért-díjat,

2022-ben pedig a Vas Megyei Önkormányzat Széll Kálmán Díját is átvehette. Dr. Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter elismerő oklevelét március 14-én a Várkert Bazárban kapta meg a szakember, aki a közeljövőben vonul nyugállományba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában