Nagy volt a sürgés-forgás

2023.03.24. 12:15

Gyermekszemmel 2023: Vackor és a Zöldbajszú Marci adta a témát - fotók

Tizenöt iskola 23 tanulója mutatta meg tehetségét a Szombathelyi Derkovits Gyula Általános Iskola által 24. alkalommal meghirdetett rajzversenyen pénteken.

Cseh-Egyed Bernadett

Forrás: Cseh Gábor

A város és a környék iskoláiból egy-egy tanuló nevezhetett két kategóriában: az 1 - 2., illetve a 3 - 4. osztályosok más-más feladatot kaptak. A kisebbeknek Kormos István születésének 100. évfordulója adta a témát: a szervezők a piszén pisze kölyökmackó, Vackor történetéből választottak két részt, ezek valamelyikéhez készülhettek a rajzos illusztrációk. A nagyobbaknak pedig a Zöldbajszú Marci királysága című mese alapján kellett elkészíteniük a rajzukat. 

Már a kezdés előtt nagy volt a sürgés-forgás az osztályteremben: a gyerekek papírfajtát választottak, ceruzát hegyeztek, tálba vizet kaptak, ellenőrizték az ecsetkészletet. Volt, aki zsírkrétával és volt, aki többféle csomag színes ceruzával készült. Mindenki szabadon választott technikával dolgozhatott, egy órán keresztül. Az elkészült munkákat, a „Derkovits tavasz” című kiállításon bemutatják.

Az 1-2.osztályosok közül Sütő Emese, a Derkovits-iskola tanulója bizonyult a legügyesebbnek. Második lett Horváth Júlia a Dési-iskolából, harmadik pedig Kiss Léna a Brenner-iskolából. A nagyobbak között Takács Dóra, a Hatos-iskola diákja állhatott a képzeletbeli dobogó legfelső fokára, a második helyet A Zrínyi-iskolából érkező Laki Boglára szerezte meg, a harmadik helyen Szabó Gréta, a Brenner-iskola tanulója végzett. A zsűri különdíjakat is osztott: Fájer Eszter Liának a Zichy Antónia Általános Iskolából, Szabó Bálintnak a Jáki Nagy Márton Nyelvoktató Nemzetiségi Általános Iskolából, Kőszegi Csengének a Váci-iskolából, Galántai Veronikának a Bolyai-iskolából, Pölhös Leventének a Derkovits iskolából. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában