Tisztújítás

2023.03.24. 15:55

Leköszönt dr. Jónás Zsigmond

A Nemzetközi Rendőrszövetség Vas vármegyei Szervezete tisztújító küldöttgyűlést tartott a Körmendi Rendvédelmi Technikumban. Az elnök, dr. Jónás Zsigmond nyugalmazott rendőr ezredes leköszönt, helyére az alelnököt, Horváth Ferenc rendőr alezredest választották meg a tagok.

Tóth Judit

Fotó: © Szendi Péter

A rendszerváltáskor a nemzetközi rendőrszervezet, az IPA teljesen új szemléletet jelentett a magyar rendőröknek. A kőszegi csoport volt az első hazánkban, amely csatlakozott a világszervezethez.  

A megyei elnök az 1990-es megalakulás óta dr. Jónás Zsigmond volt, aki ezúttal már nem jelöltette magát újra, leköszönt pozíciójáról. Helyére a korábbi alelnököt, Horváth Ferenc rendőr alezredest választották meg a küldöttek. 

A gyűlésen megemlékeztek a szervezet fennállásának 30. évfordulójáról is, ennek apropóján Marton Ferenc, Vas Vármegye Közgyűlésének alelnöke elismerő oklevelet adományozott az IPA vasi szervezetének. -További sikereket, eredményes munkát kívánok a Barátsággal szolgálni! szlogen égisze alatt - mondta az alelnök, aki egy vármegye-zászlót is átadott a jubiláló vasi csoportnak.  Ribes Attila rendőr alezredes, az IPA szombathelyi szervezetének vezetője is ajándékkal köszöntötte a búcsúzó elnököt, aki a gyűlésen összegezte az elmúlt év történéseit, majd a pénzügyi és felügyelőbizottsági beszámolókra került sor. Alapszabály-módosítást is előkészítettek, tiszteletbeli elnöknek dr. Jónás Zsigmondot javasolták, akit egyhangúlag meg is választottak a küldöttgyűlés résztvevői.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában