Folyik a nyomozás

2023.03.25. 18:53

Nem kispályás a burgenlandi srác: még csak 18, de már 5 éve teríti a kábítószert

A rendőrség letartóztatott egy mindössze 18 éves Nagymarton (Mattersburg) környékbeli kábítószer kereskedőt. A fiatal, állítsa szerint, 13 éves kora óta a város térségében negyven embert látott el különféle drogokkal.

vaol.hu

Forrás: burgenland.orf.at

A rendőrség tudomást szerzett a 18 éves fiatalról, és március elején megerősödött ellene a gyanú. Az ügyészség ezért házkutatást rendelt el. Nagy mennyiségű kannabiszgyantát, THC-t tartalmazó gumiárut, kokaint, heroint, speedet, MDMA-t, XTC-tablettát, varázsgombát, LSD-t és egyéb pszichotróp tablettákat foglaltak le - tájékoztatott az ausztriai közszolgálati média.

Emellett a rendőrök találtak különböző csomagolóanyagokat, lő- és szúrófegyvereket, valamint a THC-folyadékos párologtatót. Ilyet először Ausztriában foglaltak le. Emellett a házkutatás során kilenc mobiltelefont, készpénzt és több mint 800 doboz cigarettát is lefoglaltak. A 18 éves fiatal állítólag az EU-n kívül gyártott cigarettákkal is kereskedett. Egy másik helyen további három kilogramm kábítószert találtak a rendőrök.

A 18 éves fiatalt kihallgatását követően a kismartoni (Eisenstadt) börtönbe szállították. A rendőrségi nyomozás folyamatban van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában