Nyitott pincék

2023.05.27. 20:46

Hintó is járt a hegyen – százak kirándultak Csepregen a Nyitott pincék napján

Este hét órakor zártak be a pincék a csepregi hegyen, ahol ebéd után egy órától várták a bortúrára a kirándulókat, akik kisebb-nagyobb csoportokban – több százan – vonultak a lankákon talpas pohárral a kezükben, napsütéstől, bortól pirulva.

MT

Fotó: Merklin Tímea

Tizennégy pince volt nyitva és tartott borkóstolót a helyi termékeiből, ki mit alkotott a hegy levéből. Ki száraz fehéret, ki édes vöröset akart, mindenki megtalálta a kedvére valót. Szerencsések voltak azok a gyerekek, akik felkapaszkodhattak a Lágler József lovashintójára, ami egész délután térítésmentesen járta a dűlőket. A hetedik állomáson, vagyis félúton találkoztunk Horváth Zoltán polgármesterrel, aki végig gyalogolta a túrát, és végig is kóstolta a pincék borait – csakúgy, ahogy a város jegyzője, Dr. Balogh László, aki a családjával kirándult. A pincéknél szólt a zene, az emberek énekeltek, beszélgettek, hallatlanul jó hangulat volt a derűs napsütésben. Horváth Józseféknél hatalmas virágcsokorral köszöntötték a vendégek a háziasszony Terézt.  

 

Tóth Marcell fő szervező, a Csepregi Borbarát és Turisztikai Egyesület elnöke a saját pincéjénél elmondta:  

- A borosgazdák kitettek magukért a Nyitott pincék napján: több száz embert szolgáltak ki, átlag másfél-két literes fogyasztással – meg is volt ennek az eredménye nap végére. A jó borokat finom falatokkal együtt kínálták, újításokat is bevetve: a zsíros-, máj- és tepertőkrémes kenyér mellett készültek pástétomos, céklás, spenótos, csirkemájas falatkák is. Az egyes pincéknél 4-5-6-7 ember tudta kiszolgálni a rengeteg embert, segítettek a borhölgyek, családtagok, barátok is.  

Napközben megjelent a hegyen Csepreg Város Fúvós Zenekara is, és minden állomáson játszott egy számot. Este fél nyolckor kezdte meg műsorát a Rothermann-kertben, ahol nyolc órától tombolasorsolás is színesíti a hajnalig tartó zenés mulatságot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában