Változás

2023.05.31. 13:32

Távozott a Szombathelyi Haladás vezetőedzője

Távozott a Szombathelyi Haladás NB II.-es labdarúgócsapatától Michal Hipp vezetőedző. A szlovák tréner szerződése június 30-án jár le.

Pum András

Michal Hippel a kilencedik helyet érte el a zöld-fehér csapat

Fotó: © Cseh Gábor

Távozott a Szombathelyi Haladástól Michal Hipp vezetőedző. A szlovák trénerrel – a kölcsönös megállapodás szerint – a 2022/23-as bajnokság végén az első hat hely valamelyikén kellett volna végezni a zöld-fehéreknek, ám mivel ez nem teljesült (9. lett a Hali), Hipp távozott. 

Michal Hipp tavaly szeptember 20-án, a 9. forduló előtt érkezett a Szombathelyi Haladáshoz, előtte Németh Szabolcs, majd egy meccsen megbízott edzőként a szakmai vezető Mészöly Géza irányította a vasiakat.  A szlovák tréner érkezésekor a 14. helyen állt a zöld-fehér csapat. Hipp vezetésével ősszel 12 meccsen 7 győzelmet, 2 döntetlent és 3 vereséget ért el a Haladás, 23 pontot gyűjtött. A tavaszi 18 bajnoki mérkőzésen 5 győzelem, 4 döntetlen és 9 vereség a mérleg, 19 pontot ért ez a szereplés. A vasiak a 2022/2023-as szezonban összesen 14-szer nyertek, 9 döntetlent játszottak, 15-ször kikaptak, 54 gólt szereztek, 56-ot kaptak, 51 pontot gyűjtöttek, a 9. helyen végeztek.  A zöld-fehérek hektikus teljesítményt nyújtottak, az erősebb csapatok ellen általában jól szerepeltek, míg a gyengébbek ellen nem ment a játék.

Egyelőre nem tudni, ki ül le a kispadra, a hírek szerint a 2001 és 2004 között a hazánkban, az FTC-ben is futballozó szerb Alekszandar Jovics a legesélyesebb jelölt. Az 51 éves szakember jelenleg a szerb U16-os válogatott szövetségi edzője, előtte a szerb U19-es válogatottnál is dolgozott.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában