Fát ültettek

2023.06.03. 19:18

Megnyitott a gyönyörű Baba-liget Egyházashollóson

Pórszombatról, Kovács Gyula örökségvédő gyümölcsésztől hoztak őshonos magyar gyümölcsfákat az egyházashollósi Baba-ligetbe. A helyiek a kétszáz éve született Petőfi Sándorról is megemlékeztek, a költő körtefája a liget bejáratával szemben, központi helyre került.

Tóth Judit

Fotó: Szendi Péter

Az önkormányzat kezdeményezésére, a Magyar Kultúráért Alapítvány támogatásával a Rákóczi téren alakították ki a Baba-ligetet, ahol Petőfi körtefája mellett huszonnégy - 2020. január elseje után született - kisgyermeknek ültettek fát és állítottak névvel, születési dátummal ellátott fatáblácskát. A liget bejáratánál rózsával futtatott kaput is emeltek. - A projekt az önkormányzat anyagi támogatásával valósult meg. 

Fotó: Szendi Péter

Őshonos gyümölcsfajtákat ültettünk, nagyrészt almát és körtét, de került a földbe néhány szilvafa is. A csemetéket Pórszombatról, Kovács Gyula, Prima Primissima-díjjal elismert erdésztől, a Tündérkert mozgalom elindítójától kaptuk alapítványi támogatással - tudtuk meg Németh Tamástól, Egyházashollós polgármesterétől, aki azt is elárulta: a Baba-liget létrehozásával egy hagyomány indult el. A jövőben a születendő gyermekeknek újabb fákat ültetnek, a tervek szerint mindig Gyermeknap környékén. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában