Pedagógus nap

2023.06.05. 18:10

A város legkiválóbb pedagógusait és szakembereit ismerték el Szombathelyen - galéria

A város oktatási intézményeiben tevékenykedő, legkiválóbb pedagógusokat és szakembereket ismerték el hétfőn, a Bartók Teremben megrendezett pedagógus napi városi ünnepségen.

Polgár Patrícia

Forrás: Cseh Gábor

A rendezvényen a város és a megye oktatási életének fontosabb vezetői, a szombathelyi önkormányzati képviselői és az érintett iskolák igazgatói is jelen voltak. A pedagógusok munkáját műsoraikkal a gyermekek is megköszönték: a Szombathelyi Napsugár Óvoda gyermekei mondókákat, körjátékokat és német nyelvű dalokat adtak elő, a Dési Huber István Általános Iskola tanulói pedig tánccal, Petőfi-előadással és verssel ünnepelték őket.

Az ünnepségen dr. László Győző, Szombathely alpolgármestere köszöntötte az ünnepelteket. - A tanár minden hét napból ötöt a színpadon tölt és a világ legnehezebb közönségének kell játszania – idézte Stephen King szavait, majd kiegészítette: a színpadon töltött öt napon túl hét napból hetet foglalkozik az „előadással”: estékbe nyúlóan készül a következő napra, hétvégenként munkafüzeteket, dolgozatok javítanak – nem pusztán kötelességtudatból, de elhivatottságból is.

A Szombathely Oktatásügyének Segítéséért-díjat idén Szalai Lászlóné, a Szombathelyi Mocorgó Óvoda dajkája; Horváthné Bálint Éva, a Szombathelyi Hétszínvirág Óvoda óvodatitkára; Farkas Erzsébet, a Szombathelyi Maros Óvoda dajkája; Incédi László, a Szombathelyi Kőrösi Csoma Sándor Utcai Óvoda gondnoka és Boros Tünde, a Szombathelyi Köznevelési GAMESZ gazdasági igazgatóhelyettese.

A Kiemelkedő pedagógusmunkáért-díj második fokozatát Szabóné Szénay Mónika, a Szombathelyi Donászy Magda Óvoda óvodapedagógusa; Bödeiné Merklin Anita, a Szombathelyi Benczúr Gyula Utcai Óvoda óvodapedagógusa; Törökné Beke Erika Rozália, a Szombathelyi Zrínyi Ilona Általános Iskola nyugdíjas óraadó tanítója; Devecseriné Bita Veronika, a Vas Megyei Szakképzési Centrum Oladi Technikum szakmai oktatója; Nagyné Török Judit Etelka, a Szombathelyi Gothard Jenő Általános Iskola tanára; Németh Barbara, a Szombathelyi Váci Mihály Általános Iskola és AMI tanára; Poór Edit Anna, a Németh Pál Kollégium nevelőtanára, DÖK segítő és Molnárné Nagy Márta Mária, a Vas Megyei Szakképzési Centrum Savaria Technikum és Kollégium oktatója kapták.

A díj első fokozatát kapta Nagyné Bagosi Erika, a Szombathelyi Gazdag Erzsi Óvoda óvodavezető helyettese; Mátis Ildikó, a Szombathelyi Kőrösi Csoma Sándor Utcai Óvoda gyógypedagógusa; Márkus Erika, a Szombathelyi Vadvirág Óvoda óvodavezető helyettese; Fülöpné Kiss Tünde, a Szombathelyi Szűrcsapó Óvoda óvodapedagógusa; Kissné Németh Eszter, a Szombathelyi Kanizsai Dorottya Gimnázium tanára; Major Ágota, a Pécsi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Egészségügyi Technikum és Szakképző Iskola általános és nevelési igazgatóhelyettese; Jáger Amália, a Szombathelyi Nagy Lajos Gimnázium tanára és Horváth Márta, az Oladi Általános Iskola tanára.

Szombathely Oktatásügyéért-díjban részesült Pajor Andrásné, a Szombathelyi Napsugár Óvoda vezetője; Radványi Lászlóné, a Szombathelyi Szűrcsapó Óvoda óvodavezető helyettese; Szalai Marianna, a Dési Huber István Általános Iskola intézményvezető helyettese és Sebestyénné Pethő Andrea, a Szombathelyi Köznevelési GAMESZ igazgatóhelyettese.

A pedagógus napi elismeréseket, a virágokat, az okleveleket és a kitüntetéseket dr. László Győző alpolgármester és Putz Attila, a város kulturális és oktatási bizottságának elnöke adták át a díjazottaknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában