Fontos tudnivalók

2024.03.28. 11:08

Ünnepi menetrendek Vas vármegyében is: így változnak a hosszú hétvége alatt - mutatjuk

Érdemes megtervezni utazásainkat, és előre jegyet váltani a húsvéti ünnepekre – olvasható a MÁV közleményében, amelyben arra is felhívják a figyelmet: a hosszú hétvégén változik a menetrend.

Vaol.hu

Figyelik az utasforgalmat

Fotó: VN

A húsvéti ünnepek és a tavaszi tanítási szünet idején várhatóan sokkal többen utaznak a vonatokon és a távolsági buszokon, mint egy átlagos hétvégén. Erre készülve a MÁV-start figyeli az utasforgalmat, és ha kell, több kocsival indítják az intercityket. A MÁV és a Volánbusz azt kéri, hogy időben tervezzék meg utazásukat, indulás előtt tájékozódjanak az ünnepnapi és hétvégi közlekedési rendről. Érdemes minél előbb megváltani a menetjegyeket, vagy használni az automatákat, az online felületeket. 

Az egynapos (24 órán belüli) utazást tervezőknek érdemes kihasználniuk az új Vármegye24 és Magyarország24 napijegyek előnyeit, a kedvező árú utazást vonattal, HÉV-vel vagy helyközi busszal. A vonatközlekedésben március 28-án a pénteki, 29-én a szombati, 30-án és 31-én az ünnepnapi, április 1-jén a vasárnapi, április 2-tól a már megszokott munkanapi menetrend szerint járnak a vonatok. Az iskolai tavaszi szünet nem befolyásolja a személyszállító vonatok közlekedését. 

Változik a Volánbusz menetrendje is: március 28-án, csütörtökön a hét utolsó tanítási szünetes munkanapjára, 29- én, nagypénteken munkaszüneti napra, 30-án, szombaton szabadnapra, 31-én, húsvétvasárnap munkaszüneti napra, április 1-jén, húsvéthétfőn a hét első tanítási szünetes munkanapját megelőző munkaszüneti napra érvényes menetrend szerint indulnak a buszjáratok. Április 2-án, kedden a hét első tanítási szünetes munkanapjára, 3-án és 4-én tanítási szünetes munkanapra, 5-én a hét utolsó tanítási szünetes munkanapjára vonatkozó közlekedési rend lesz érvényben. 

Április 6-án, szombaton szabadnapon, 7-én, vasárnap a hét első tanítási és munkanapját megelőző munkaszüneti napon, 8-án, hétfőn pedig már a hét első tanítási és munkanapján érvényes menetrend szerint közlekednek a járatok. Az áruházak és bevásárlóközpontok 29-én (nagypénteken), 31-én (húsvétvasárnap) és április 1-jén (húsvéthétfőn) zárva tartanak, ezért az ezeket érintő járatok is az ünnepnapi menetrendjük szerint közlekednek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában