Társadalmi szerepvállalás és az összefogás

2022.05.15. 20:00

Jó hangulatú családi nap és főzőverseny a Táncsicsban

A családi napot és főzőversenyt rendezett a Veszprém Városi Hátrányos Helyzetű Fiatalokért Egyesület szombaton a VSZC Táncsics Mihály Technikumban.

Juhász-Léhi István

Fotó: Penovác Károly/Napló

Az esemény megnyitó ünnepségén Molnár Roland, az egyesület elnöke meghatottan állt a mikrofon elé, mielőtt a hagyományoknak megfelelően felkötötték az idei esemény szalagját a VVHHFE zászlajára. Megköszönte az adományázók segítségét, ugyanakkor arról beszélt, boldog, hogy Veszprémben élhet, ahol sok civil szervezet működik. Szerinte most méginkább felértékelődött a társadalmi szerepvállalás és az összefogás. 

Márfi Gyula nyugalmazott érsek, az egyesület örökös tagja mielőtt megáldotta volna a rendezvényt arról beszélt: öröm számára, hogy egy családi eseményen lehet, hiszen a család nagyon fontos. Hangsúlyozta: fontos, hogy a hitvesek szeressék egymást. 

Strenner Zoltán önkormányzati képviselő, a VVHHFE alapítója azt emelte ki, ott volt az egyesület alapításánál, és a kezdeti lépésekből is alaposan kivette a részét. A Molnár Roland vezette civil szervezet szerinte megtalálta azt a rést, ahol leginkább segíteni tudnak. A VVHHFE titka úgy vélte nem más, mint az, hogy alkalmazkodni tudnak. Hozzátette: a legnagyobb ajándék mindebben nem más, mint az együtt eltöltött idő. 

Forrás: Penovác Károly/Napló

Csillag Zsolt, a Pannon Egyetem kancellárja elmondta, ha valami baj történik, sokan igyekeznek segíteni, de ezek javarésze szalmaláng, egy idő után a lelkesedés elmúlik, a támogatásra szorultak gyakran magukra maradnak. Ezért régóta csodálja az egyesület közel másfél évtizede tartó munkáját. Nem is csoda, hogy az egyetem partnere a VVHHFE-nek és maradnak is. A kancellár elárulta, neki ez, a családi nap a kedvence a sok esemény közül, hiszen jól jelképezi az összefogást.

 

Az egyesület a rendezvény teljes bevételét rászoruló fiatalok megsegítésére fordítja. A családi napon fellépők hossza sora adott műsort, ugyanakkor futballtornát is szerveztek. A nap moderátora Sótonyi Mónika önkormányzati képviselő volt. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában