Folytatják a jól bevált programokat

2022.05.18. 09:00

Hamarosan nyit a Várkertfürdő strandja

Várhatóan május 28-án, szombaton nyit a Várkertfürdő strandrészlege – mondta el lapunknak Nagy Zsolt, a Várkertfürdőt működtető Pápai Termálvízhasznosító Zrt. vezérigazgatója.

Polgár Bettina

Idén újdonság lesz a plázs, ahol a tengerparti hangulatot idézik meg homokos partrésszel

Forrás: Várkertfürdő

Nagy Zsolt kifejtette, évről évre június elseje körül szokták megnyitni a standrészleget a látogatók előtt. Ez alkalommal május 28-át célozták meg, és remélik, hogy az időjárás is kedvezően alakul.
Mint mondta, a nyári szezont tekintve a belföldi látogatószám alakulását az időjárás befolyásolja majd leginkább, a kánikulai napok száma, ugyanakkor várhatóan a koronavírus-járvány és egyéb tényezők már nem gyakorolnak hatást ezen a nyáron a vendéglétszámra. – Ha az időjárás kedvez, sikeres lesz a nyár, és biztosan megközelítjük majd a 2019-es szintet – mutatott rá Nagy Zsolt.
Hozzáfűzte, a külföldi vendégek szempontjából is jobb évet várnak, mint 2021-ben. Tavaly ugyanis a kemping a később tudott megnyitni, így a várt nemzetközi vendégforgalom is elmaradt, ugyanakkor idén már nyitva áll a kemping.
A Pápai Termálvízhasznosító Zrt. vezérigazgatója kiemelte, két fejlesztést céloztak meg tavaszra. – Az egyik az önkiszolgáló étterem megújítása volt. Ez már megvalósult, illetve meg is nyitott és jó fogadtatást kapott. A másik ilyen jellegű beruházásunk egy plázs kialakítása volt, ahol tengerparti hangulatot igyekszünk megidézni napernyőkkel, napozóágyakkal, baldachinos ágyakkal, homokos partrésszel. Reméljük, ez is nagyon szép arculati eleme lesz a fürdőnek az elkövetkezendő időszakban – jegyezte meg Nagy Zsolt.

Nagy Zsolt kiemelte, a belföldi látogatószám alakulását az időjárás befolyásolja majd leginkább
Forrás: Polgár Bettina/Napló

Hangsúlyozta, a jól bevált programokat mindenképpen folytatják ebben az évben is. Lesz Szent Iván-éji éjszakai fürdőzés, július utolsó hétvégéjén csatlakoznak a Strandok éjszakája nevű országos rendezvénysorozathoz, ezenkívül augusztus első hétvégéjén tartják majd a Várkertfürdő születésnapi programjait szépségversennyel, dalos műsorral gazdagítva. Emellett minden második héten animációs programokkal is készülnek majd a gyerekeknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!