Sikeres pályázatokkal fejlődnek

2022.07.03. 20:00

VIII. Sólyi Falunap: a közös ünneplés ideje

Főzőversennyel indult a hétvége a VIII. Sólyi Falunapon, majd a jelentkezők tízpróbán mérhették össze tudásukat. Szombaton délután aztán a kultúrház előtti tér népesült be, majd egészen késő estig tartalmas programokon szórakozhattak a helyiek.

Juhász-Léhi István

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Ovádi Péter országgyűlési képviselő falunapi köszöntőjében elmondta: ha nem lennének jó helyi vezetők – mögöttük az önkormányzatokkal -, nem lennének jó helyi pályázatok sem. Ez a tétel Sólyra nagyon igaz. Szerinte nem csak akarni kell egy-egy beruházást, hanem tenni is kell érte. Ráadásul a helyiek nem restek, jelzik, mire lenne szüksége a közösségnek.
Kaptur József polgármester megnyitóbeszédében reményének adott hangot, hogy a falunapot sokan tekintik úgy, mint a közös ünneplés, a feltöltődés és az újrakezdés idejét. Ezekben a napokban a Sólyról elszármazottak hazatérnek, meglátogatják a rokonokat és kikapcsolódnak. Szólt arról is: ha máskor nem, de a falunapon biztosan találkozhatunk ismerősökkel, akikkel jókat beszélgethetünk. Ez a nap a kikapcsolódásé, a szórakozásé, a sporté.

Felidézte, hogy az elmúlt években Sólynak több sikeres pályázata volt, melyek kapcsán tovább fejlődik a település. Elkészült egy új játszótér, és egy hintakomplexum is megvalósítás előtt áll. Ugyanakkor a következő hónapban elkészül egy mobilgarázs is, ami után a falu kisbusza és traktorja is fedett helyen tud állni. Még a nyáron érkeznek a kommunális eszközök, melyek értéke 15 millió forint – ugyancsak a Magyar falu program keretein belül. Mindezek mellett hamarosan mindkét sólyi temető digitális térképváltozata is elkészül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában