Biztonság

2022.08.08. 20:17

Hatástalanítják a veszprémi bombát: együttműködést kér a rendőrség

Csak részlegesen érintik a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórházat a II. világháborús bomba hatástalanítása miatti lezárások és a terület kiürítése, közölte a rendőrség.

Kovács Erika

Forrás: NA-Archív

Ahogy korábban közölték, hatástalanítanak a Magyar Honvédség tűzszerészei egy második világháborús légibombát Veszprémben, az Egyetem utcában, augusztus 9-én, kedden.  A művelet zavartalan és biztonságos végrehajtása érdekében a rendőrség a bomba környékét lezárja és kiüríti. A tűzszerész műveletet irányító csoport vezetőjének döntése alapján a biztonsági intézkedések részlegesen érintik a helyi Csolnoky Ferenc Kórházat. A betegek az épületeken belüli áthelyezéssel a dolgozókkal együtt biztonságban lesznek. A részletekről a kórház honlapján és közösségi oldalán lehet tájékozódni. Máté Alexandra megyei szóvivő azt mondta, hogy a lezárás reggel 7 órakor kezdődik, és 8 óráig kell elhagyni otthonaikat az embereknek. Az érintett közintézményekből pedig 9 óráig. A szóvivő hozzátette, senki nem maradhat saját felelősségére sem az adott ingatlanban, és mindenkit arra kérnek, hogy működjön együtt a rendőrséggel. 

Mint megírtuk, a bombát Veszprémben, az Egyetem utcában, augusztus 2-án találták. A hatástalanítás miatt kell átmenetileg lezárni és kiüríteni a bomba körüli területet, ötszáz méter sugarú körben.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában